Ràdio Montblanc

L’edifici de control de la depuradora d’aigües de Montblanc s’ampliarà

L'objectiu és convertir-lo en la base logística de les cinc plantes de recollida d'aigües de la Conca de Barberà

L’edifici de control de la depuradora d’aigües de Montblanc s’ampliarà per convertir-se en la base logística de les 5 plantes de la Conca de Barberà. És una de les millores que es desprèn del nou contracte que el Consell Comarcal ha fet amb l’empresa encarregada dels sistemes de sanejament de la Conca.

L’objectiu de l’ampliació és millorar les instal·lacions i ser més eficients en el control de les depuradores, que és mancomunat. Això repercutirà, no només a Montblanc, sinó també a l’Espluga de Francolí, Santa Coloma, Solivella i Senan, on hi ha plantes de tractament d’aigua. El Consell Comarcal també treballa constantment en la millora de les instal·lacions i eficiència energètica. En el cas de Montblanc, la planta treballa al 70% utilitzant només un dels reactors, un fet que permet estalviar fins al 21% d’energia.

El contracte amb l’empresa, que s’ha renovat per quatre anys més per valor de 560.000 euros, també preveu millores a la resta de depuradores de la Conca de Barberà. El consell comarcal de Medi Ambient, Joan Güell, ha destacat que gràcies a la feina feta a les depuradores, durant l’any 2014 es van tornar al riu més de 1.700 milions de litres d’aigua. “La feina en matèria de medi ambient és molt important per conservar la fauna pròpia del riu Francolí”, explica Güell.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp