Ràdio Montblanc

L’Entesa fa autocrítica i assegura no haver pogut canviar “algunes maneres de fer poc clares de l’alcalde”

La formació, que no es presentarà a les eleccions municipals, ha fet balanç de la legislatura

L’Entesa assegura no haver pogut canviar «algunes maneres de fer poc clares de l’alcalde» durant el govern d’unitat. El partit ha fet balanç de la legislatura, i ha destacat que «ens sentim deslegitimats per tornar-nos a presentar, tenint en compte que no hem aconseguit el que ens havíem proposat amb el govern».

El partit va ser la segona força més votada a les passades eleccions, amb Maties Vives de cap de llista. Vives va dimitir a mitja legislatura després de la seva imputació al cas de Catalunya Caixa, un fet que va suposar un cop dur per la formació, que ara ha decidit no tornar-se a presentar a les eleccions. «Això, i el fet de que el govern no hagi anat com esperàvem, ens ha fet decidir per no presentar-nos», explica la regidora Agnès Ribó.

En una entrevista a Ràdio Montblanc, Ribó i Pepe Ardila, també regidor de l’Entesa a l’Ajuntament, han destacat que «moltes coses amb les quals no ens posàvem d’acord no arribaven als plenaris, s’han quedat al calaix. A les juntes de govern sí que hi ha hagut algunes disputes».

L’Entesa ha criticat la gestió de l’alcalde del govern, deixant que es convertís en «un govern on cada regidor anava a la seva». Asseguren que «les comissions de treball que es van crear no han funcionat, i moltes d’elles s’han reunit molt poques vegades».

Del seu pas pel govern, destaquen que «hem tingut l’oportunitat de treballar més directament amb la gent» i afegeixen que malgrat les diferències, «hi ha hagut bona sintonia de treball amb tots els regidors de l’Ajuntament». Des de la gestió de la brigada han destacat la feina feta al cementiri municipal, amb diverses millores i també a diversos carrers de la vila i de les pedanies. Des de la regidoria de museus, han destacat la renovació del consorci del Museu Comarcal i la millora de la gestió de les visites a escolars.

Durant la legislatura, l’Entesa ha mostrat la seva disconformitat amb algunes temes, com ara l’externalització de l’enllumenat públic, que hi van votar en contra. «Estem d’acord que s’hi havia de posar ordre, però pensàvem que s’havia de seguir l’exemple de l’aigua i crear una empresa públic». Diuen que «hauria sigut millor que les empreses de Montblanc que ja es dediquen a això ho fessin, i ara resulta que l’empresa guanyadora ho ha subcontractat a aquestes empreses».

Aquestes són les primeres eleccions en que la formació no es presenta. Abans amb les sigles d’ICV, Acord per Montblanc i fa quatre anys amb l’Entesa, sempre han estat presents a l’Ajuntament. La formació assegura que continuarà reunint-se de manera periòdica per treballar per Montblanc, però no han confirmat si d’aquí quatre anys es tornaran a presentar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp