Oficina de Turisme

Les altes temperatures del cap de setmana fan caure els visitants de Brickània

Més de 3.000 persones han passat el festival de Lego de Montblanc, la meitat que l'any passat

La tercera edició de Brickània, el festival de Lego de Montblanc, celebrada aquest cap de setmana, ha tornat a assolir els objectius de qualitat que es plantejava l’Ajuntament de Montblanc.

Durant el cap de setmana més de 3.000 persones han passat pel recinte de l’antiga església i del claustre de Sant Francesc, i de l’antic hospital de Santa Magdalena. L’esdeveniment ha ajudat a desestacionalitzar l’activitat turística i ha repercutit en positiu en els establiments de comerç i hostaleria de la vila. El dissabte i el diumenge hi va haver pràcticament el mateix nombre de visitants.

Una xifra total inferior a les dues primeres edicions, quan es van registrar unes 6.000 visites. Això és deu, principalment, a l’episodi meteorològic excepcional d’altes temperatures, que va fer que molts turistes optessin per la platja. A Montblanc, el dissabte es va marcar la màxima més alta de l’any amb 34,3º, una xafogor que no acompanya per realitzar activitats d’aquest tipus.

El públic, com passa en altres grans esdeveniments de la vila com són la Setmana Medieval i Clickània, ha estat majoritàriament de proximitat i d’un perfil familiar. Han arribat de Barcelona, de l’àrea metropolitana, la Catalunya Central, de la plana de Lleida, del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.

Els visitants van poder gaudir del ventall de propostes que oferia el festival. Van agradar molt els espais d’exposicions, amb quadres, retrats i diorames temàtics, amb especial protagonisme d’Star Wars. Els muntatges de l’absis de l’antiga església de Sant Francesc es van dedicar a aquest tema. A més, el dissabte es va comptar amb el grup Star Props de clons dels personatges de la nissaga, que van passejar pel festival i per carrers i places de la vila.

A les quatre botigues especialitzades hi havia un ampli ventall de producte Lego per a aficionats i col·leccionistes. El món Lego es va tornar a viure intensament per part de públics de totes les edats amb activitats ben variades: tallers, exhibicions i demostracions de robòtica, concursos de creativitat i sortejos. Els més petits van gaudir d’un espai de jocs patrocinat pel Càmping Serra de Prades i de taules plenes de bricks on no van parar de muntar construccions.

L’organització es mostra satisfeta pel desenvolupament de l’activitat i per les opinions recollides. Hi ha hagut molt públic fidel que ha repetit la seva visita a Montblanc, i la valoració que n’han fet ha estat molt favorable, malgrat la forta calor patida durant el cap de setmana.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp