Ràdio Montblanc

Les escoles de la Conca es doten amb un aparell antiennuegament

Permetran donar una resposta ràpida a una possible situació d'asfíxia

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha equipat els menjadors de les 10 escoles de la comarca que gestiona amb un dispositiu antiennuegament.

Es tracta d’un aparell senzill d’utilitzar i que pot donar una resposta ràpida a un possible cas d’asfíxia, tant d’un infant o d’un adult. Tot i que a la Conca no s’ha registrat cap cas, des de l’ens comarcal han decidit equipar-se amb aquests aparells com a mesura de prevenció. Ho ha explicat el conseller comarcal d’Ensenyament, Enric París, que ha destacat que “des del departament hem cregut convenient equipar les deu escoles que gestionem com a mesura de prevenció”.

Aquest dimecres es va fer una formació a monitors de menjador de la comarca, per aprendre a utilitzar l’aparell. És un dispositiu que està pensat per personal no sanitari i que funciona amb un sistema de succió. Raül Espinosa, del projecte Respira, come rcialitzadors d’aquest aparell, destaca que “ja tenim dues situacions reals en que hem pogut salvar la vida a dues persones gràcies a aquest aparell”.

El consell de la Conca ha invertit 3.200 euros en la compra d’aquest aparell, que estarà situat en una caixes de seguretat a les escoles. Estaran operatius ja aquest nou curs.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp