J. López

Les famílies amb dificultats econòmiques de Montblanc accediran a aliments frescos

Es tracta d'un projecte de l'Ajuntament, l'obra social 'la Caixa' i la Unió de Botiguers

Les famílies amb dificultats econòmiques de Montblanc podran adquirir productes frescos de primera necessitat a una desena d’establiments de la vila. Es tracta del projecte ‘Menja fresc’, impulsat per l’Ajuntament de Montblanc, la Unió de Botiguers i Comerciants i l’obra social de ‘la Caixa’, que hi aporta 4.000 euros.

Gràcies a aquest projecte, els seus beneficiaris podran comprar productes frescos de consum diari, com ara pa, verdures, carn o peix. D’aquesta manera es complementarà la feina que ja fa temps que realitza Càritas a Montblanc repartint productes, sobretot envasats com llet, oli o conserves.

Unes 300 persones d’un total de 90 famílies es podrien beneficiar d’aquest projecte. Els tècnics dels serveis socials seran els encarregats d’adaptar els varems econòmics a la situació de cada família. Aquestes rebran vals de compra d’1 i 5 euros fins a un total de 50 euros mensuals.

El regidor de serveis socials de l’Ajuntament, Oriol Pallissó, ha destacat que “amb aquest projecte també volem que aquestes famílies prenguin consciència de tots els diners que van gastant per poder-los anar administrant”. Pallissó també ha volgut agrair la implicació de ‘la Caixa’ i de la Unió de Botiguers.

En aquest sentit, el director de Banca d’Institucions de Tarragona de ‘la Caixa’, Alexis Gómez, ha destacat que “estem satisfets de poder col·laborar amb aquest projecte i ajudar a les persones més necessitades”. Des de la Unió de Botiguers, Maria Teresa Roca ha destacat que “els botiguers farem d’intermediaris i jugarem un paper de proximitat amb els clients”.

El projecte tindrà una comissió de seguiment per anar-lo adaptant a les necessitats de les famílies. Es posarà en marxa el proper 1 de desembre, coincidint amb l’inici d’un mes on es dispara el consum d’aliments frescos per les festes de Nadal.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp