Cedides

L’escola Les Muralles recapta 365 euros per la investigació de la diabetis

El centre va organitzar, per aquest passat dimecres, un seguit d'activitats per conèixer aquesta malaltia

L’escola Les Muralles de Montblanc i l’AMPA Les Muralles s’han volgut involucrar en el Dia Mundial de la Diabetis, que va ser aquest dimecres, 14 de novembre. Així, l’escola va voler donar a conèixer la malaltia i familiaritzar els alumnes amb la diabetis tipus 1, que és la que afecta a unfants i joves.

Durant el matí, les professores i professors van explicar contes i van ensenyar vídeos explicatius sobre la diabetis. I, a la tarda, l’Eva i la Ibel, dues alumnes de 4t de l’escola, van explicar com viuen el dia a dia amb la malaltia i amb els controls que han de seguir.
Les nenes i les seves mares van fer una xerrada als alumnes de 5è perquè entenguin quins problemes pot tenir una persona diabètica i també com ajudar a les companyes en cas de problemes.

Els alumnes de 4t, 5è i 6è van sortir al pati per construir la imatge que representa la lluita contra aquesta malaltia: un cercle blau. El van fer aixecant a l’aire cartolines blaves.

A la sortida de l’escola, la Comissió de projectes de l’AMPA va preparar un berenar saludable i solidari. Gràcies a la col·laboració de les empreses EUROPASTRY, CUINA GESTIÓ, GUSTUS, GARCIA VICENT, CARBÒNIQUES MIRACLE, LLIBRERIA LA BALDUFA i CV MÈDICA es van poder elaborar quasi 200 entrepans i repartir fruita diversa i aigües.

En total, es van recaptar 365 euros que es destinaran íntegrament al Centre per la Innovació de la Diabetis Infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp