Parroquia de Santa Maria

L’església de Sant Miquel estrena nova il·luminació interior

L'obra, finançada en gran part per Endesa, ha permès renovar tots els focus i la instal·lació elèctrica

L’església de Sant Miquel de Montblanc va estrenar aquest diumenge, una nova il·luminació interior. El projecte tenia per objectiu millorar la qualitat lumínica de l’interior del temple alhora que reduir el consum energètic. La inversió ha estat de 35.000 euros i ha estat finançada en gran part de la Fundació Endesa. També ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Montblanc, i de la mateixa Parròquia de Santa Maria de Montblanc.

L’actuació, que s’ha dut a terme en poc més de tres setmanes, ha servit per canviar tota la instal·lació elèctrica de Sant Miquel, així com els projectors i els punts de llum. La primera fase de les obres ha consistit a canviar la totalitat de la instal·lació elèctrica per una d’última tecnologia, més adaptada a les necessitats actuals i futures de l’edifici, així com la instal·lació d’un sistema d’il·luminació més eficient i modern.

Un cop feta la nova instal·lació, s’han substituït els antics llums per un total de 87 focus nous de tipus LED, una tecnologia molt eficient i que requereix un consum energètic molt reduït. A part de garantir una adequada il·luminació per als diferents usos que es poden donar a l’església (es pot regular la intensitat dels focus i crear efectes lumínics en alguns d’ells), permeten destacar la seva bellesa arquitectònica i artística, especialment la de l’enteixinat policromat medieval del sostre, un dels elements més singulars d’aquest temple.

L’Església de Sant Miquel destaca per ser un dels pocs exemplars que queden en peu d’edifici gòtic religiós amb coberta de fusta policromada amb dues teulades, mantingudes per arcs diafragmàtics de pedra. El sostre interior és una de les joies de l’església, que ara es podrà apreciar encara més amb la nova il·luminació.

La inauguració de la nova il·luminació es va realitzar aquest diumenge i va comptar amb la presència de representants d’Endesa, així com l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu; el diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella Ricart, el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet; i el plebà de Montblanc, Simó Gras.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp