Espluga Audiovisual

L’Espluga FM Ràdio es replanteja el seu model després de la renúncia al càrrec del seu coordinador

L'emissora i l'Ajuntament estudien com garantir el servei a la ràdio municipal

L’Espluga FM Ràdio haurà de superar un nou escull abans de començar la nova temporada. El fins ara coordinador de l’emissora, el periodista Arnau Martínez, ha renunciat al càrrec després de sis mesos a l’emissora espluguina. Segons un comunicat fet públic per l’Ajuntament de l’Espluga “el periodista apel·lava com a motiu principal de la seva decisió els endarreriments en els pagaments dels serveis prestats, que es van iniciar al febrer del 2019”.

Amb la renúncia de Martínez, l’Ajuntament i l’Espluga Audiovisual, l’entitat que aglutina els col·laboradors de l’emissora, han iniciat converses per poder solucionar aquest problema. Al comunicat l’Ajuntament apunta com a possible solució “dur a terme algunes tasques per al funcionament, producció de continguts i manteniment de l’emissora a través d’una empresa externa”. Asseguren que buscaran un model “de relació laboral alternatiu a l’actual, que garanteixi unes millors condicions al periodista que treballa a l’emissora municipal, i amb la voluntat de garantir l’estabilitat de l’emissora”.

En un altre comunicat, l’Espluga Audiovisual ha lamentat que s’hagi arribat a aquest situació i han condemnat els motius que han provocat la marxa del periodista. També reclamen una solució “definitiva” a l’Ajuntament que “sigui viable legalment i econòmicament”. En aquest sentit, al mateix comunicat anuncien que “acceptem com a mesura només provisional i durant un termini màxim de quatre mesos una obertura en serveis mínims de l’emissora”. De fet, s’ha acordat que Josep Morató assumirà la producció informativa els caps de setmana.

Que es pugui externalitzar el servei ho veuen com a una mesura “provisional” i demanen que aquesta situació no s’allargui més de tres anys. També reclamen que es garanteixi la cobertura informativa de TAC12 els dies laborables i lamenten que en 35 anys “es demostra una clara manca de voluntat política que cal compensar de forma definitiva”.

Amb tot, l’emissora no sap quan podrà començar de manera regular la nova temporada de ràdio.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp