Cedida

L’Estat dona per iniciades les obres del túnel del Coll de Lilla

Avui dijous, la delegada del govern espanyol a Catalunya, la socialista Teresa Cunillera, ha fet una visita d’obres

Les màquines ja es troben als peus de la muntanya que es començarà a excavar en un parell de mesos. De moment s’estan fent els treballs previs per construir un mur de contenció amb 65 pilons de formigó i assegurar l’entrada del túnel. Aquest tindrà una longitud d’un quilòmetre i mig i 120 metres de profunditat. Cunillera ha manifestat la satisfacció per la represa d’aquest projecte, que es va haver d’aturar i replantejar per la detecció d’argiles expansives a la zona.

Per la seva banda l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha lamentat que no s’hagi convidat als alcaldes de la zona a la visita d’obres. Diu que és una bona notícia que es reprengui el projecte del túnel del Coll de Lilla, però es mostra escèptic i adverteix que li sembla un gest electoralista, amb la vista posada a les eleccions espanyoles.

Es calcula que les obres duraran un any i mig. Aquest és el quart i últim tram pendent d’executar de l’autovia A-27 entre Tarragona i Montblanc. Les obres costaran 115 milions d’euros, el que suposa un increment de 30 milions respecte al pressupost inicial.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp