Ràdio Montblanc

‘Lo nostre arròs’, el licor nascut a la fira Safrània de Montblanc

Una empresa d'Amposta i una de Vimbodí van unir esforços per tirar endavant el projecte

Safrània, la fira gastronòmica de Sant Martí de Montblanc, va ser on va nèixer el nou licor d’arròs ‘Lo nostre arròs’. L’empres ‘On the rocks’, de Vimbodí i Poblet, especialitzada en l’elaboració de licors, va participa a la darrera edició de Safrània. També hi era presenta l’empresa ‘Lo nostre arròs’ d’Amposta, que cultiven arrós al Delta de l’Ebre. Les dues empreses van coincidir a Safrània i van decidir tirar endavant l’elaboració d’un nou licor d’arròs.

El producte que van presentar el passat divendres està elaborat amb la veritat d’arròs carnaroli, i no l’arrós bomba, que és el que utilitzen habitualment altres begudes semblants que hi ha al mercat. El licor, a més, no conté lactosa. “Estem molt contents que hi hagi un producte que sigui fruit de Safrània, on un dels seus objectiu és, a més de ser un aparador dels productes de proximitat, que els productors es coneguin i treballin plegats”, explica la tècnica de turisme, Toñi González, que assegura que “continuarem treballant per acostar els productes de proximitat al públic i també als productors”.

Maria Delapenña, de l’empresa ‘On the rocks’, explica que “ells buscaven algú que els pogués fer un licor d’arròs, i nosaltres també teníem ganes de fer-ne un”. Afegeix que “després de fer diverses proves, vam optar per la veritat carnaroli per desmarxar-nos una mica del que hi ha actualment al mercat, és molt suau i apte per tots els públics”.

El licor es va presentar el passat divendres a la sala de les Corts Catalanes del Claustre de Sant Francesc, i va comptar amb la demostració del cocteler José Rondina, que va elaborar una beguda amb el licor d’arròs ‘Lo nostre arròs’ com a protagonista.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp