TLP

L’orquestra TLP i la Banda Unió Musical de Tarragona actuaran junts a l’Espluga

Ho faran en motiu dels 50 anys del Casal de l'Espluga de Francolí el proper 8 de maig

Amb motiu del 50è aniversari del Casal de l’Espluga de Francolí, l’Orquestra Treu-li la Pols al teu Instrument i la Banda d’Unió Musical de Tarragona oferiran una actuació conjunta el proper diumenge dia 8 de maig a les 18.30 h al teatre del Casal de l’Espluga de Francolí.

El concert comptarà amb l’actuació de les dues formacions musicals per separat i amb la interpretació conjunta de diverses peces, moment en el qual hi haurà damunt l’escenari del Teatre de l’Espluga gairebé un centenar de músics que faran vibrar el públic amb la interpretació de bandes sonores de pel·lícules i cançons populars.

Les entrades al concert seran numerades i es podran comprar anticipadament a partir del dilluns 25 d’abril a les oficines del Casal (de dilluns a divendres de 9 a 13 h // dilluns i dijous també de 15.30 h a 19.30 h). El preu de les entrades és 5 € per als socis del Casal de l’Espluga, 8 € per als no socis i per als menors de 12 anys, gratuït. Es podran comprar anticipadament a les oficines fins el divendres 6 de maig. També es vendran a taquilla el mateix dia del concert, una hora abans de l’acte.

La Banda Unió Musical de Tarragona (BUMT) va néixer a Tarragona l’any 1993, fruit de la iniciativa d’un jove grup d’estudiants de música i alguns músics veterans amb la intenció de crear un espai per a tocar en grup i oferir la seva música a la ciutat.
La Unió Musical de Tarragona compta amb la Banda Simfònica, la Banda Juvenil (1997), la Banda d’Iniciació (2003) i l’Escola de música (1993), amb la finalitat de formar els joves músics que finalment accediran a la Banda Simfònica.
Les principals actuacions d’aquesta agrupació musical són en dies assenyalats a la seva ciutat, Tarragona, com Sant Magí i Santa Tecla, o en els concerts de Primavera, Santa Cecília i el tradicional Concert de Nadal.

Des del 1993 al 1999 va dirigir la Banda el mestre Joan Carles Chordà Escrivà i des del 1999 fins al 2011 n’ha estat el seu director el mestre Juan Bautista Meseguer Llopis. Actualment, dirigeix la banda el mestres Oscar Miguel Losada.

L’Orquestra Simfònica ‘Treu-li la Pols al teu Instrument’ (TLP) està formada per una quarantena de músics de diferents poblacions de la Conca de Barberà i les comarques veïnes, la majoria dels quals no tenen la música com a professió sinó com a afició. El projecte va néixer l’any 2008 a l’Espluga de Francolí i agrupa desenes de joves músics que per motius d’estudis i feina havien abandonat el fet de tocar el seu instrument. Gràcies a aquesta orquestra, on el ritme de treball s’adapta a les necessitats de cada membre, han pogut recuperar aquesta activitat musical i oferir concerts per a tots els públics a pobles com Montblanc, Senan, Blancafort, Vimbodí i Poblet, la Bisbal del Penedès, la Riba, Arbeca i Cervià de les Garrigues, entre d’altres.

El director fundador de l’Orquestra Treu-li la Pols al teu Instrument va ser Josep Colomé, qui la va dirigir entre el 2008 i el febrer de 2012. A partir del maig d’aquell mateix any, Borja Moll en va assumir el relleu i és l’actual director de la formació.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp