Ràdio Montblanc

Mariona Rendé no repetirà com a presidenta de la DO Conca de Barberà

Al maig tindran lloc les eleccions a les denominacions d'origen i la Conca estrenarà presidència

Mariona Rendé no repetirà com a presidenta de la DO Conca de Barberà. Aquest mes de maig se celebraran eleccions a les denominacions d’origen catalanes, i al capdavant del Consell Regulador de la comarca hi haurà canvis.

Rendé va entrar com a presidenta en substitució de Carles Andreu. Ara, quatre anys després, no repetirà, però continuarà com a membre de la junta. “Quan vaig començar ja vaig dir que seria per quatre anys, hi ha un equip darrere amb ganes de continuar i de fer bé les coses”, ha explicat Rendé en una entrevista a Ràdio Montblanc.

L’encara presidenta de la DO Conca ha fet balanç de la feina feta durant aquests quatre anys. Assegura que s’ha complert l’objectiu de posicionar al trepat com a varietat pròpia de la comarca. “Ens ha ajudat a ser únics, i crec que ho hem intentat i hem fet bona feina en aquest sentit”, explica. Afegeix que “ara podem anar a una botiga o a un restaurant a Barcelona i t’hi pots trobar tres o quatre referència de vins amb trepat, anem pel bon camí”.

També en aquests anys molts cellers s’han sumat a elaborar vins amb trepat i “han vist que tenim 1.100 hectàrees de trepat i que això s’ha de posar en una ampolla i una etiqueta”, destaca. Ara ja hi ha un 90% de cellers de la Conca que elabora alguns dels seus vins amb trepat.

El 8 d’abril, CONCArim Barcelona
Fa tres anys la DO Conca va engegar el projecte CONCArim Barcelona, amb l’objectiu de fer una jornada per a professionals a la capital catalana i donar a conèixer les noves anyades de la denominació a restauradors, prescriptors i enòlegs. L’edició d’aquest 2019 es farà el dilluns 8 d’abril als Camps Elisis de Barcelona a partir de les 16:30h de la tarda.

A la jornada els cellers presentaran les seves novetats. Les dues anteriors edicions van ser un èxit, i esperen que aquest anys es pugui repetir. “És un dia en que els cellers avisen als seus clients i fem una gran trobada de professionals del món del vi per donar a conèixer els nostres vins”, explica Rendé.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp