Josep Ardila

Medi Ambient estrena un sistema innovador de recollida de vidre per a grans productors

Els contenidors incorporen un sistema hidràulic que facilitarà la tasca dels treballadors

L’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal ha posat en marxa un innovador sistema per fer la recollida de vidre. Es tracta d’una mesura adreçada als grans productors de la comarca que són els que més residus generen.

L’objectiu d’aquest sistema, anomenat Vacri, és facilitar el buidatge dels residus de vidre que generen restaurants i hotels de la comarca. Amb un sistema hidràulic incorporat, això facilita que el vidre es pugui dipositar al contenidor amb total comoditat, sense un esforç extra dels treballadors encarregats de realitzar aquesta tasca. En total es distribuïran 16 contenidors en diverses àrees, totes elles de grans productors de la comarca. El projecte s’ha pogut finançar gràcies a Ecovidrio.

El primer s’ha col·locat el pàrquing del Monestir de Poblet i farà servei a l’Hostatgeria de Poblet. Des d’aquesta setmana i fins al dia 18 s’aniran instal·lant progressivament a Montblanc, Vilanova de Prades, l’Espluga de Francolí, Vallfogona de Riucorb, Blancafort, Solivella, i Barberà de la Conca.

El conseller de Medi Ambient, Joan Güell, ha destacat que “tenint en compte que els restauradors tenien el bon hàbit de fer la recollida selectiva, els hem volgut tornar la confiança facilitant-los la feina”. El responsable de l’Hostatgeria de Poblet, Lluís Poca, que ha conegut aquest dimecres el nou sistema, ha assegurat que facilitarà la feina dels treballadors.

El Consell Comarcal va començar a reciclar el vidre l’any 1992, amb un índex del més del 70% de recollida, el percentatge més alt de tota la recollida de residus que es fa a la comarca.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp