Marta Arjona

Més de 1000 persones passen pel Danseu Festival a Les Piles

La setena edició ha estat un èxit de públic

El Danseu Festival ha tancat la seva setena edició amb èxit de públic. Més de 1000 persones han passat per Les Piles durant tot el cap de setmana per gaudir dels espectacles que s’han programat.

Divendres s’estrenava el festival amb una sessió de cinedansa i diversos espectacles, que van portar 400 persones fins a Les Piles. El plat fort però, arribava dissabte. De nou, la tarda arrencava a l’Hort amb un nou passi de “Rodadoras”, per després desplaçar-se cap a la Plaça Roja per l’estrena de “Rise” de Wonderground, un espectacle on els ballarins, majoritàriament en silenci, van demostrar una tècnica acrobàtica i en dansa excel·lent.

Diumenge el protagonisme era pel públic familiar. Des de primera hora de la tarda les famílies podien gaudir d’”El secret de la Nanna” amb la CIA de Teatre Anna Roca, que els transportava en una caravana molt especial. La sala es quedava petita en l’acollida de l’espectacle “Un món de cartró” de Creamoviment, on l’espai es mostrava ple de caixes de cartró que servien per interactuar entre uns i altres.

El punt final de la nit era a la Plaça Roja, on la Macana presentava un espectacle molt especial “Pink Unicorns”, interpretat pel codirector de la companyia, Alexis Fernández, juntament amb el seu fill Paulo i que finalitzava entre grans aplaudiments del públic. Tancava la nit Mr Dyvinetz que ens portava des de Xile les seves acrobàcies amb “Vari”. En total, s’han superat les xifres d’espectadors de l’any passat, i les primeres estimacions diuen que més de 1000 persones han passat per les Piles al llarg del cap de setmana, gaudint dels treballs de 16 companyies/artistes de 6 països diferents.

A més, s’ha comptat amb 2 estrenes absolutes, 2 estrenes nacionals i 1 estrena a Catalunya. Tot i que el focus del Danseu segueix sent la dansa, l’aposta continua sent obrir la mirada cap a altres formats d’arts escèniques que utilitzen el cos com a instrument principal, ja siguin el teatre, la música, el circ o altres formes d’expressió. Després d’una edició exitosa i participativa, des de la organització del festival s’han anunciat les dates de la següent edició; de l’1 al 9 d’agost 2020, incloent de nou, el workshop internacional a més del festival de carrer.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp