Josep Morató/Ricard Peña

Milers de persones passen per Montblanc en l’inici de la Setmana Medieval

El sopar medieval, les recreacions medievals, el Concurs de Joglars i l'entrega de credencials, els plats forts del primer cap de setmana

Milers de persones han passat aquest cap de setmana per Montblanc, en el tret de sortida de la 28a Setmana Medieval. La festa va començar divendres amb el pregó, a càrrec de Quim Torra, director del Born Centre Cultural. Després, el sopar medieval a l’antiga església de Sant Francesc va protagonitzar el primer dia de la festa.

Dissabte, el mercat medieval, la mostra d’oficis i el mercat de vins i caves va tornar a atraure a Montblanc milers de persones. El bon temps ha ajudat a que l’afluència de visitants hagi estat constant durant tot el cap de setmana. També han estat protagonistes aquest cap de setmana les recreacions de la vida medieval, que s’han centrat en el joc i la diversió. Al llarg del recorregut, es van poder veure escenes a diversos indrets de la muralla i a Sant Francesc.

I el diumenge ha estat marcat pel Concurs de Joglars, que ha omplert carrers i places de la vila d’històries d’aquests trobadors que han animat als presents. El primer cap de setmana es va acabar aquest diumenge al vespre amb l’acte d’entrega de les Credencials a l’església de Santa Maria, que enguany va guanyar rigor històric per escenificar els pactes feudals a l’època medieval.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp