Arxiu

Montbanc viurà aquest cap de setmana les Festes de Sant Maties

Els actes començaran aquest divendres

Montblanc celebrarà, aquest cap de setmana, les Festes de Sant Maties en honor al patró de la vila. Els actes començaran aquest divendres i s’allargaran fins diumenge. El programa d’actes està marcat pels actes més tradicionals i per la vintena edició de la trobada de gegants.

El tret de sortida es donarà divendres a les 8 del vespre amb la Salve Solemne a l’església de Santa Maria. En acabar, i a la plaça Major, hi haurà la ballada del seguici popular i a les 9 del vespre, a la sala Sant Feliu, s’inaugurarà l’exposició “El món geganter” de Javier Lete de Lilla.

Dissabte els actes començaran a les 8 del matí amb les matines per parts dels diversos grups de grallers de la vila. A les 11 del matí hi haurà l’Ofici Solemne de Sant Maties i després, també a la plaça Major, actuació del seguici popular.

El mateix dissabte, a la 1 del migdia, es presentarà al Museu Comarcal la tercera edició de la Peça del Mes. En aquesta ocasió s’ha triat el segell d’Orde Hospitaler i la conferència anirà a càrrec de l’historiador i arxiver Josep Maria Sans Travé. A les 6 de la tarda hi haurà un espectacle infantil a la plaça Major i a les 10 de la nit Ball de Sant Maties al local de l’Associació Cultural Andalusa.

Diumenge dia 10 de maig serà el dia de la vintena edició de la trobada de Gegants, enguany dedicada als gegants Pere de Catalunya. La plantada es farà a dos quarts de 10 del matí a Sant Francesc i la cercavila començarà a dos quarts de dotze, per acabar fer una entrada de lluïment a la plaça cap a dos quarts d’1.

A la 1 del migdia hi haurà la diada castellera de Sant Maties amb els Torraires de Montblanc, els Xiquets de Vila-seca i els Brivalls de Cornudella. I a la tarda ball al Casal Montblanquí.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp