Ràdio Montblanc

Montblanc acollirà una prova internacional d’orientació del Mediterranean Open Championship

Serà la quarta edició del trofeu d'orientació Vila Ducal de Montblanc organitzat pel Club Montsant

Montblanc celebrarà, al febrer, la quarta edició del trofeu d’orientació Vila Ducal de Montblanc. Es tracta d’una cursa d’orientació que s’emmarca en el Mediterranean Open Championship, una competició a nivell internacional que per primera vegada arriba a Catalunya.

Ho organitza el club Montsant i consta de quatre curses. Se’n faran dues a Tarragona ciutat, una a Arbolí, i una altra a Montblanc, entre el 22 i el 25 de febrer. La de Montblanc serà nocturna i els participants hauran de fer la prova pel centre històric de la vila i també per altres punts, com el Pont Vell o l’ermita de Sant Josep.

La cursa està oberta a la participació de tothom, amb diferents nivells. Però destaca també la participació d’algunes primeres espasses d’aquest esport a nivell internacional, com ara Jonas Landerson o Daniel Hubmman, que ja han confirmat la seva assistència al campionat.

El trofeu d’orientació Vila Ducal de Montblanc s’havia celebrat en tres ocasions, i després d’uns anys de descans, es recupera ara amb la quarta edició, i amb una prova d’una importància destacada. La cursa nocturna començarà a dos quarts de vuit del vespre del divendres 23 de febrer i està obert a la participació de tothom. Alguns dels participants, que venen de diversos països europeus, aprofitaran la seva estada a Montblanc per visitar la via de la mà dels guies.

Des del club Montsant, el seu responsable, Sebastià Ordoñez, ha explicat que “tenint en compte que la prova pertany a un campionat de nivell internacional, comptarà amb esportistes de primer nivell i serà la primera vegada que aquesta prova arriba a Catalunya, sent una de les curses més importants d’aquesta disciplina”. Des de l’Ajuntament, el regidor d’esports, Jordi Albalat, explica que “és una nova oportunitat per mostrar el patrimoni montblanquí i recuperar el trofeu d’orientació de la vila”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp