Ràdio Montblanc

Montblanc aprova la creació de la plaça 1 d’octubre i del passatge Neus Català

Ho va aprovar el ple d'aquest dijous, on també es van distingir tres entitats de la vila

El ple de l’Ajuntament de Montblanc d’aquest dijous va aprovar el nou nomenclator de diversos carrers de Montblanc. Un d’ells és la plaça 1 d’octubre, que serà la que hi ha darrere de Sant Miquel, i que servirà per recordar el referèndum de l’any 2017.

Aquest punt del ple va rebre el vot a favor d’Agrupament Catalanista de Montblanc, la CUP i el PDeCAT i l’abstenció de la FiC. El seu regidor, Toni Gutiérrez, creu que “hi ha gent que no se sentirà representada amb aquesta plaça 1 d’octubre” i va afegir, dirigint-se a Josep Andreu, que “hauria de ser l’alcalde de tots, també dels que no van anar a votar”. L’alcalde, Josep Andreu, va fer especial èmfasi en la necessitat de seguir treballant cap a la independència de Catalunya però, especialment, cap a l’alliberament dels presos polítics. A més, va denunciar el sistema judicial que considera parcial i poc modern, en comparació amb Europa. Es va referir a la plaça 1 d’octubre com un símbol del caràcter montblanquí.

El plenari també va aprovar, aquest cop per unanimitat de tots els grups, la designació del carrer Neus Català, a l’actual passatge Jesús Hernández. Va ser una proposta de la CUP que es va fer fa mesos, que ara s’ha materialitzat. De fet, els cupaires s’han mostrat crítics els últims mesos amb els pocs noms de dona que hi ha als carrers de la vila. “Tot municipi hauria de tenir un carrer Neus Català”, deia la seva portaveu, Laura Aluja. Al carrer també hi haurà una placa que recordarà els montblanquins que van ser deportats als camps de concentració nazis. També per unanimitat, es va aprovar designar un carrer en record de Josepa Abellà i un altre amb el nom de Francesc de Castellví i Obando.

La plaça 1 d’octubre s’inaugurarà aquest dissabte 8 de setembre, en el marc de la Festa Major de Montblanc.


Distincions a tres entitats

El ple d’aquest dijous també va servir per entregar la medalla de plata de la Vila Ducal de Montblanc a tres entitats de la vila que estan d’aniversari. D’una banda, van rebre la medalla els Ermitans de Sant Joan, que celebren els seus 25 anys. També celebren un quart de segle l’Associació Cultural Andalusa de la Conca de Barberà, que a més enguany protagonitzen el pregó de la Festa Major. També ve rebre la medalla la secció local de Montblanc de la Lliga contra el càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp