Ràdio Montblanc

Montblanc aprova un pressupost de més de 10 milions d’euros pel 2017

Entre les inversions, destaca la compra d'immobles a la muralla i les obres al Pont Vell i al carrer Senan

L’Ajuntament de Montblanc va aprovar al ple d’aquest dimecres el pressupost de l’any 2017 de 10 milions d’euros, dels quals 9 corresponen al consistori i 1 milió a l’empresa municipal Aigües de Montblanc.

Els comptes municipals pel 2017 es van aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció de CDC i el vot contrari de la CUP i la FIC. El pressupost manté una línia continuista amb l’any anterior i centra els esforços en la compra d’immobles a tocar de la muralla per la seva rehabilitació. En total, l’Ajuntament destinarà de fons propis 512.000 euros a inversions durant el 2017. Destaca 190.000 euros que es destinaran a la compra de patrimoni, 25.000 euros pel pla de competitivitat de la cooperativa, 33.000 euros per la millora dels camins de la vila o 10.000 per les obres del carrer Senan de Montblanc. També destaquen els 30.000 euros que es destinaran al pla de mobilitat o 20.000 euros que es destinaran a la compra de mobiliari infantil.

El pressupost, però, centra els seus esforços en la compra de patrimoni i en la millora de l’entorn del Pont Vell, on s’hi destinaran 150.000 euros, dels quals 15.000 són de fons propis del consistori. El pressupost també augmenta la despesa social i en promoció de la cultura.

El regidor de la FIC, Toni Gutiérrez, va argumentar el seu vot contrari als pressuposts en diversos blocs. D’entrada, va destacar que “no només no heu abaixat els impostos, els heu pujat”, i es va mostrar molt crític en aquest sentit. També va criticar que el pressupost destini una gran quantitat de diners a la compra d’immobles: “aquest pressupost porta la signatura de l’alcalde, pedra i més pedra”.

El regidor de CDC, Cesc Viñas, va destacar que “és un pressupost realista, si bé creiem que algunes inversions no tenen prou dotació per acabar els projectes, com és el cas del Pont Vell”. Viñas, que va defensar l’abstenció als comptes, va fer una crida per intentar reduir els costos de manteniment d’edificis i va concloure dient que “aquests són els comptes de l’equip de govern, no hi hem participat”.

Des de la CUP, la regidora Laura Aluja va argumentar el vot contrari assegurant que “el pressupost reflecteix les polítiques de l’equip de govern, no hi hem participat i tampoc s’ha fet un procés participatiu per donar veu als ciutadans, fem una esmena a la totalitat dels comptes”. També va destacar que “no compartim algunes de les inversions, com ara la compra d’immobles”. En canvi, els cupaires van celebrar que s’inverteixi en la millora del centre històric.

L’alcalde, Josep Andreu, va defensar els comptes i va dir que “no són els comptes del Pep Andreu, són els pressupostos de tots els regidors. Per arranjament de la muralla només destinem, de fons propis, 9.000 euros”. També va agafar el compromís de tenir enllestit el carrer Senan el 12 de setembre de 2017, quan comenci el curs escolar, i va destacar que “les obres a la muralla les farem si ens arriben subvencions, però mantindrem la línia continuista d’aquest ajuntament de rehabilitat tot el recinte emmurallat”.

El sou de l’alcalde
El ple de l’Ajuntament també va aprovar aquest dimecres una nova retribució dels càrrecs electes. S’augmenta la partida per assistències als òrgans de govern del consistori que passa de 14.000 a 16.000 euros. Però el canvi més substancial és el sou de l’alcalde, que fins ara no en percebia, que serà de 29.000 euros bruts anuals repartits en 14 pagues pel 65% de dedicació.

Aquest punt es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i de la FIC, i el vot contrari de CDC i la CUP. Aquests dos partits van assegurar que, tot i estar d’acord amb la retribució de l’alcalde “creiem que ja hi ha massa regidors amb dedicació parcial a l’Ajuntament”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp