Cedida

Montblanc aprova una moció per millorar la qualitat de vida dels celíacs

El consistori es compromet a adoptar mesures en aquest sentit

El ple de l’Ajuntament de Montblanc d’aquest dimecres 5 d’octubre va aprovar, per unanimitat, una moció presentada per CDC per a l’adopció de mesures per a millorar la qualitat de vida de les persones celíaques del municipi.

Mitjançant aquesta moció, el consistori montblanquí dóna suport a la resolució 879/X del Parlament de Catalunya per a la millora de la qualitat de vida dels celíacs, i es demana al govern espanyol que impulsi l’aprovació d’ajudes directes o de beneficis fiscals per a persones celíaques, com poden ser reduccions en l’IRPF o la reducció de l’IVA dels productes sense gluten. També s’insta a la Generalitat de Catalunya per a la creació d’un sistema d’ajuts econòmics directes a les famílies de les persones celíaques i que destini recursos per a la investigació pública, prevenció i tractament relacionat amb la malaltia celíaca, així com un seguiment adequat.

Per la seva part, l’ajuntament garantirà aliments sense gluten a les persones celíaques, que pel seu nivell d’ingressos són beneficiàries del programa d’aliments, amb l’objectiu de garantir el seu accés i pal·liar el sobrecost que suposen els aliments sense gluten. També donarà suport a les campanyes i accions informatives, formatives i de divulgació entorn la celiaquia que realitzi l’Associació de Celíacs de Catalunya, així com en accions de suport per a millorar la qualitat de vida de les persones amb celiaquia al municipi.

També es compromet a oferir aliments sense gluten en les principals festes i esdeveniments impulsats pel consistori, així com dur a terme diverses accions com difondre i/o promoure la informació necessària per a unes bones pràctiques en matèria de seguretat alimentària per l’elaboració i manipulació de productes sense gluten en els sectors implicats.

Finalment, la moció recull que s’organitzarà una jornada formativa dirigida al sector de la restauració per a tots aquells que vulguin obtenir l’acreditació “Servei Sense Gluten” que ofereix de manera gratuïta l’Associació de Celíacs de Catalunya, per tal de garantir un servei correcte.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp