Arxiu

Montblanc arrenca aquest dissabte els actes de la Setmana Santa Cultural 2019

L'abat de Poblet, Octavia Vilà, farà el pregó de l'edició d'enguany

Montblanc arrencarà, aquest proper dissabte, els actes de Setmana Santa, amb el pregó i l’inici de la Setmana Santa Cultural, que des de fa vint-i-quatre anys organitza la Congregació de la Sang de Montblanc. Es tracta d’una setmana plena d’actes i xerrades, prèvies a la celebració dels actes més tradicionals de la Setmana Santa montblanquina.

La vint-i-unena edició del pregó anirà enguany a càrrec de l’abat de Poblet, Octavi Vilà. Tindrà lloc aquest dissabte 6 d’abril a dos quarts de set de la tarda a l’església de Sant Marçal. Durant l’acte també s’entregaran els premis del 18è concurs de dibuix de la Setmana Santa i a les 8 del vespre es farà una missa pels difunts Congregats de la Puríssima Sang.

L’endemà, el diumenge 7 d’abril, tindrà lloc a Constantí la XXIII edició de la Trobada d’Armats de les Comarques Tarragonines, on també hi participaran els Armats de Montblanc.

Les xerrades i conferències començaran el dilluns 8 d’abril. A les 8 del vespre a l’església de Sant Marçal, Laura Anglès i Marta Ollé, del SIAD del Consell Comarcal de la Conca faran la xerrada ‘Trencant estereotips de gènere’. L’endemà, dimarts 9 d’abril, en el marc del cicle anual ‘El Món de la Música’, tindrà lloc la conferència ‘El violí’ a càrrec de Josep Maria Manresa Aguiló, violinista i professor de violí.

El dimecres 10 d’abril Toni Cartanyà pronunciarà la conferència ‘Maria: història o mite?’. Tindrà lloc també a les 8 del vespre a Sant Marçal. L’endemà, el dijous 11 d’abril, Josep Maria Cabeza pronunciarà la conferència ‘Uns pagesos emprenedors en el Montblanc de mitjans del segle XX’. I el divendres 12, a les 7 de la tarda, tindrà lloc un concert-audició dels alumnes de l’Escola Municipal de Música, i a les 10 de la nit Josep Maria Ribé farà la xerrada ‘El sistema educatiu a Finlàndia: un model per a Catalunya?’.

Els actes clouran el dissabte 13 d’abril amb la presentació,a les 6 de la tarda, del llibre ‘La Mariona i la capseta màgica’, de Laia Pastor i Jordi Pinyol. La presentació comptarà amb l’il·lustrador Joan Turu, que ha estat l’encarregat d’il·lustrar el conte.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp