Cedida

Montblanc arrenca aquest dissabte la Setmana Santa Cultural

El pregó anirà a càrrec del plebà de Montblanc mossèn Simó Gras

Montblanc arrenca aquest proper dissabte els actes de la vint-i-unena edició de la Setmana Santa Cultural. Com cada anys, les conferències tindran lloc a l’església de Santa Marçal la setmana prèvia a la Setmana Santa.

El tret de sortida es farà aquest proper dissabte dia 12 amb el pregó, que enguany anirà a càrrec de mossèn Simó Gras, el nou plebà de Montblanc des del passat mes de setembre. El pregó tindrà lloc a les 6 de la tarda, i a les 8 es farà la missa pels difunts Congregats de la Puríssima Sang. L’endemà diumenge, els armats de Montblanc participaran a la vintena trobada d’Armats de la comarques de Tarragona, que enguany tindrà lloc a Mont-roig del Camp.

Les conferències arrencaran dilluns al vespre, a les 7, amb la xerrada ‘Testament, discapacitat i patrimoni protegit’, organitzada per Aprodisca. Anirà a càrrec de Jordi Grinyó i Martorell, llicenciat en Dret i advocat del Servei Jurídic de la Fundació Privada Tutelar APRODISCA. El mateix dilluns però a les 10 del vespre, el tècnic de l’Oficina de Turisme de Montblanc, Joaquim Queralt, pronunciarà la xerrada ‘Breu història del turisme’.

El dimarts dia 15 el director de l’Arxiu Històric Comarcal, Josep Maria Porta, farà la xerrada ‘Un passeig visual pel Montblanc d’abans i ara, monuments civils”, a les 10 de la nit. La següent xerrada es farà el dijous 17 de març a càrrec de Montserrat Plana, que parlarà de la dona medieval. El divendres dia 18, a les 7 de la tarda, tindrà lloc el tradicional concert de l’Escola Municipal de Música Josep Porter i Rovira de Montblanc, i a les 10 de la nit la conferència “Una època desafortunada: l’estraperlo”, a càrrec de Josep Recasens. La darrera xerrada de la Setmana Santa Cultural tindrà lloc el dissabte dia 19 a les 7 de la tarda, i s’emmarca en el cicle d conferències de la Festes de la Serra. Ramon Requesens pronunciarà la xerrada “Records de les festes de la Serra de temps passats”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp