Escola Les Muralles

Montblanc arrenca el curs escolar amb més alumnes i millores als centres

Les dues llars d'infants comencem amb totes les places plenes

Montblanc ha arrencat aquest dijous 12 de setembre el curs escolar 2019/2020. Tan els centres públics com concertats han obert les portes de l’escola als alumnes del nou curs.

A la llar d’infants municipal Els Merlets, enguany el curs ha començat amb les 69 places disponibles totes plenes. Feia anys que la llar d’infants no tenia cap vacant a l’inici de curs. Si bé avui ha començat l’activitat amb els nens i nenes, ja la setmana passada la llar va començar la preparació del curs i les reunions amb les noves famílies del centre. “Fem un procés d’adaptació durant diversos dies, perquè el primer dia que es queden sense els pares no se’ls faci estrany l’entorn”, explica la seva directora, Isabel Boltà. Enguany han començat el curs amb millores a la llar. La més destacada ha estat el nou terra que s’ha instal·lat a la primera planta.

A l’Escola Les Muralles el curs ha començat amb 471 alumnes, 20 menys que l’any passat degut a que a sisè hi ha un grup menys. A P3, però, tenen 50 nens i nenes. El centre tindrà enguany 31 mestres i mig, i tots han començat ja el curs. El primer dia ha servit per presentar l’escola i el professorat a tots els alumnes, en un acte que s’ha fet al pati de l’escola. També han començat el curs amb millores al centre, com ara el nou accés pavimentat a l’escola. “La setmana passada va ser molt intensa per preparar al curs, i ara tenim ja moltes ganes d’engegar amb els alumnes”, explica la seva directora, Mari Vallès.

A l’Institut Martí l’Humà, d’altra banda, el curs també ha començat aquest dijous fent una especial acollida als alumnes de primer d’ESO que s’incorporen per primera vegada a l’institut. En total el centre tindrà aquest curs uns 520 alumnes i 64 professors. Una de les novetats del curs és la implantació d’un cicle de formació professional dual d’indústria alimentària, que tindrà 14 alumnes. “Estem molt satisfets de la resposta d’aquest nou cicle que farem entre l’institut i les instal·lacions de Concactiva”, explica la directora del centre, Imma Hueso. Hueso també ha anunciat que conjuntament amb el Consell Comarcal aquest curs es posarà en marxa una UEC, una Unitat d’Escolarització Compartida, amb l’objectiu d’ajudar als alumnes que tenen problemes per seguir el curs amb normalitat.

El Col·legi Mare de Déu de la Serra també ha començat el curs aquest dijous. Si bé la llar d’infants ja va començar la setmana passada, aquest dijous ho han fet a l’escola i a l’institut. En total, el centre tindrà aquest curs 382 alumnes, des de la llar d’infants fins a l’ESO. A més, l’escola estrena nou director. Joan Cortina, que aquest curs ja ha assumit la direcció de l’Escola Tilmar, serà també el director del centre, consolidant d’aquesta manera la inclusió del CEE Tilmar a l’escola. El Tilmar tindrà aquest curs 28 alumnes. Pel que fa al professorat, aquest curs l’escola tindrà 32 mestres.

Aquest curs, a més, el col·legi MD Serra serà escola KIVA, un nou mètode revolucionari procedent de Finlàndia i que treballa diverses metodologies per a millorar la convivència a les aules i evitar possibles casos d’assetjament escolar.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp