Oficina de Turisme de Montblanc

Montblanc celebra aquest cap de setmana la desena edició de Safrània

La fira gastronòmica presenta diverses novetats

La desena edició de Safrània tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de novembre i torna a presentar una programació molt variada on destaquen novetats significatives. L’antic convent de Sant Francesc de Montblanc, l’església i el claustre, acollirà el darrer esdeveniment dels que configuren la campanya de tardor que comença amb Terrània i continua amb Clickània.

A Safrània 2017 s’ha programat un ampli ventall d’activitats vinculades a la gastronomia, el vermut, els vins i els caves. Productors i restaurants de la Conca de Barberà i de més enllà aprofitaran el gran aparador que suposa aquesta fira ja consolidada en el calendari del Camp de Tarragona.

Com l’any passat, l’espai de l’antiga església de Sant Francesc estarà distribuït de forma perimetral i s’allibera la part central. També es consolida la col·laboració amb l’associació La Conca 5.1 que ha proposat dues activitats.

Dissabte i diumenge al migdia, una vermutada popular i musical, amb la participació de quatre productors, i les actuacions de Joan Pau Jàvega i Apalanke, el dissabte, i de Xavi Nuez i Gemma Humet, el diumenge. El dissabte a la tarda s’ha programat un recorregut vitivinícola en forma de tast a càrrec de Carles Xuriguera.

Una novetat d’enguany serà la presència de 20 gastrobloggers de prestigi que prendran part en diverses activitats de Safrània. Un d’ells, José María Toro de @bloghedonista, realitzarà una ponència el dissabte a la tarda.

El dissabte, Safrània tornarà a comptar amb la visita del Lluc Calls, jove participant del concurs televisiu Master Chef Junior. A l’espai de la cuina central farà una demostració de cuina en directe per a infants. Al matí coordinarà un taller de piruletes de xocolata junt amb el jove cuiner montblanquí Joan Ollé.

No serà l’únic taller. N’hi haurà dos més. El dissabte, la cooperativa Aresta de Santa Coloma de Queralt explicarà com elaborar magdalenes veganes amb farines de varietats locals. El diumenge, hi haurà un taller infantil de mandonguilles amb la xarcuteria i carnisseria Ca la Cova de Vimbodí.

Com cada any, diversos cuiners de la comarca i de més enllà tindran protagonisme a la cuina central i explicaran com en els seus restaurants utilitzen productes de proximitat, entre els quals el safrà.

El safrà tornarà a tenir protagonisme. Més enllà del nom de la fira, s’han programat tallers amb Aromis de la Conca per anar a collir flor de safrà en un hort i continuar amb el procés de desbrinat a la fira. Enguany es repeteix la col·laboració amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt i a la fira es parlarà de Som terra de safrà, que se celebrarà a la capital de la Baixa Segarra els dies 10 i 11 de novembre.

Hi haurà una altra activitat a l’aire lliure. El dissabte al matí s’ha programat una sortida boletaire a Rojals coordinada pel Paratge Natural de Poblet.

Una de les novetats serà l’inici de la fira. Safrània arrenca el divendres 3 a la tarda amb una vetllada que porta per nom «4+5 a taula» sopar coordinat per l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca de Barberà, que inclou gastronomia, vi i música amb Leimotiv.

Totes les activitats es poden consultar a www.safrania.cat i cada dia s’expliquen a través dels canals de l’Oficina de Turisme de Montblanc a les xarxes amb les etiquetes #montblancmedieval i #Safrània2017

A un preu de 6€ es podran adquirir tiquets que donaran dret a cinc degustacions gastronòmiques, de vins i caves o licors, segons decideixi el visitant. Al preu d’1€ es podran adquirir copes a la taula d’informació, i a 2€ els tiquets dels tallers infantils.

L’horari de Safrània serà el següent: dissabte d’11 del matí a 3 de la tarda i de 2/4 de 6 a 2/4 de 10; i el diumenge d’11 del matí a 3 de la tarda.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp