Jordina Moix

Montblanc celebra el 4rt aniversari de l’1 d’Octubre

Gent de Montblanc per la Llibertat han estat els organitzadors de l'acte

Montblanc ha viscut el 4t aniversari de l’1 d’Octubre de manera reivindicativa i festiva amb un acte organitzat per Gent de Montblanc per la Llibertat.

Des dels quatre portals de Montblanc, Sant Jordi, Sant Francesc, Sant Antoni i el de Bové, han sortit grups de gent, fent una marxa de torxes fins a arribar a la plaça 1 d’Octubre, acompanyats per gralles, abans, però, s’han trobat els quatre grups als 4 cantons, on amb crits d’independència han arribat a la plaça 1 d’Octubre.

A la plaça, la Coral Flor de Lis, ha cantat diversos himnes catalans entre la lectura dels diferents manifests que s’han dut a terme. Entre ells, Gent de Montblanc per la Llibertat, Òmnium Cultural, ANC Conca de Barberà i l’alcalde de Montblanc.

Des d’Òmnium Cultural declaraven que ”no som delinqüents, som dissidents’ i acabava amb crit d”ho tornarem a fer, més i millor’.

Per altra banda, l’alcalde de Montblanc, en declaracions a Ràdio Montblanc, l’alcalde considerava que la situació després de 4 anys ‘alguns poden pensar amb un cert pesimisme però amb les movilitzacions que hem fet i que encara estiguem tant actius, és bo’. També assegurava que ‘esperarem el moment oportú per fer la independència realitat’.

L’acte acabava amb la cantada dels segadors per tots els assistents a l’acte, i dirigida per la Coral Flor de Lis.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp