Museu Comarcal Conca de Barberà

Montblanc celebrarà dissabte la Nit dels Museus

Es farà una visita teatralitzada al Museu Comarcal de la Conca

Montblanc celebrarà, aquest dissabte, el Dia Internacional dels Museus obrint el museu a la nit. L’activitat es fa en el marc de la Nit als Museus, que pretén obrir els espais culturals en horaris diferents als habituals. El Museu Comarcal de la Conca de Barberà va participar aquest dimarts a la presentació dels museus del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que faran activitats aquest dissabte.

Els visitants als tretze equipaments culturals de Tarragona i l’Ebre repartits pel territori podran participar en la campanya d’àmbit nacional “Avui em sento”, que té per objectiu configurar un plafó ple de postals on escriure l’estat d’ànim de cadascú. Aquestes postals també es podran escriure al Museu Comarcal de la Conca de Barberà.

A Montblanc dissabte es farà una visita teatralitzada a la Casa dels Josa, l’actual seu del Museu Comarcal de la Conca. L’activitat servirà per descobrir la família dels Josa i el passat d’aquesta casa senyorial de la vila. El recorregut de la visita, a més de poder reviure la història de la Conca de Barberà, ofereix l’oportunitat d’admirar l’impressionant Casal dels Josa, Bé Cultural d’Interès Nacional. Aquest edifici, no sempre va ser un museu. Al segle XVIII era la llar d’una de les famílies més poderoses de Montblanc.

Segons diu la llegenda, de nit, pels passadissos i sales, encara es pot sentir el lament de Jerònima Dalmau per haver convertit la seva casa senyorial en un museu. Jerònima Dalmau era la segona esposa de Pere Joan Josa, qui ordenà construir l’edifici al segle XVIII. La seva descendència es va emparentar amb els Aguiló i una de les seves filles va arribar a ser abadessa del convent de la Serra.

A l’Espluga de Francolí, el Museu de la Vida Rural també celebrarà dissabte el Dia Internacional dels Museus, amb una jornada de portes obertes. A més, de 10 a 11h, es podrà gaudir d’un esmorzar de pagès per a tota la família.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp