Judit Albalat

Montblanc celebrarà l’any 2016 Festes de la Serra

S'ha aprovat al plenari d'aquest dimecres per unanimitat de tots els regidors

Montblanc celebrarà Festes de la Serra l’any 2016. Així ho ha aprovat aquest divendres el ple municipal per unanimitat de tots els regidors del consistori. Les festes seran de caràcter extraordinari i es faran en motiu dels 200 anys de la restauració del Santuari.

Al ple també s’ha exposat l’informe favorable de l’historiador i director de l’Arxiu Històric Comarcal, Josep Maria Porta, que també proposa que les festes siguin, a partir d’ara, cada deu anys. De fet, les darreres festes de la Serra ja han sigut decennals. L’any 2006 es van celebrar en motiu del Centenari de la Coronacio Canònica de la Mare de Déu de la Serra, i l’any 1996 pel 700 aniversari de la fundació del Convent de les monges clarisses i de l’arribada de la Mare de Déu. El document presentat per l’historiador recull que no hi ha cap vot de poble que reculli que les festes s’han de fer cada vint-i-cinc anys.

Les festes es faran el 7, 8 i 9 de setembre de l’anv vinent. Durant el plenari, l’alcalde, Josep Andreu, ha destacat que es faran seguint el model de les anteriors edicions, amb la participació de la ciutadania i amb la creació de comissions de treball.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp