Ràdio Montblanc

Montblanc comença la recollida porta a porta al centre històric

Els veïns van treure aqeust dilluns els seus cubells a la porta de casa

Montblanc ha començat la recollida selectiva porta a porta. Els veïns del centre històric de la vila van treure ahir els cubells a la porta de casa. A les 8 del vespre als carrers de dintre muralles ja es veien molts d’aquests cubells a les portes, que després els operaris van recollir.

Ahir era dilluns i tocava treure l’orgànica i els envasos. “Costarà una mica, perquè no tinc la cuina preparada, però farem tots els esforços i seleccionarem els residus correctament”, explica Maria Dalmau, una de les veïnes del centre històric. En termes generals, els veïns veuen en aquesta opció una manera més còmoda i senzilla de separar els residus. “Què més volem, ens venen a buscar la brossa a la porta de casa”, exclama.

Alguns veïns han optat per posar un ganxo a la porta per penjar-hi el cubell, mentre que molts d’altres opten per deixar-lo just davant de la porta de casa, o davant la porta del magatzem. “El dia que m’ho van dir em vaig posar les mans al cap, però després he pensat que és una bona manera de reciclar més, crec que anirà bé”, diu la Montserrat Güell, una altra veïna del centre de Montblanc.

Una de les imatges del primer dia va ser la retirada de les illes de contenidors que hi havia al centre històric. Han desaparegut les de la plaça Poblet i Teixidó, plaça Catalunya, plaça 1 d’octubre i a la zona de l’estació d’autobusos. Ara s’hi poden veure uns cartells on s’informa que els contenidors ja no estan disponibles i que deixar-hi la brossa serà motiu de sanció. “Jo crec que per nosaltres serà més còmode, perquè només has de baixar la brossa al portal”, diu la Laia Torres, veïna del centre històric. El mateix destaca Elisenda Sosa, que afegeix que “jo ja reciclava, l’únic canvi que em suposa serà aprendre quan he de baixar cada resta segons el calendari”.

Primera nit de recollida
I a les 10 de la nit, un equip de dos operaris va començar la recollida dels residus per les portes dels habitatges del centre històric. Durant la setmana passada es van repartir més de 500 cubells, i encara hi ha veïns que l’han anat a buscar aquests dies. Els operaris van començar per la part més alta de Montblanc, a la zona del Pla de Santa Bàrbara, i així van anar recorrent els carrers del centre històric. Amb un lector llegeixen el codi de barres de cada cubell, que identifica el seu propietari, i dipositen al camió els residus. Era la primera nit i les portes dels habitatges del centre històric estaven plenes de cubells amb els residus.

La prova pilot de la recollida porta a porta tindrà una durada de tres mesos, i serà a finals d’any quan l’Ajuntament de Montblanc i el Consell Comarcal hauran de decidir si opten per aquesta opció de recollida a tot el municipi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp