Ràdio Montblanc

Montblanc commemora els 725 anys de l’arribada de la imatge de la Mare de Déu de la Serra

Els actes de l'Any de la Mare de Déu arrenquen aquest dissabte i s'allargaran fins la Festa Major del 2022

La parròquia de Santa Maria de Montblanc engega aquest dissabte els actes per commemorar els 725 anys de l’arribada de la imatge de la Mare de Déu de la Serra.

L’objectiu de la parròquia amb la commemoració de l’Any de la Mare de Déu de la Serra, a banda de recordar l’efemèride, és revitalitzar la fe de Montblanc així com el Santuari de la Serra com a casa de tots els montblanquins i montblanquines. També volen tornar a situar la Mare de Déu de la Serra “al lloc que li pertoca per la seva importància patrimonial i històrica”.

Els actes arrenquen aquest mateix dissabte amb un Rosari de torxes que començarà a Santa Maria i acabarà al Santuari de la Serra. També durant el mes de setembre es podrà visitar la casa pastoral del Santuari on, properament, s’hi instal·larà una ermitana. També es vol potenciar el Santuari com a lloc per fer-hi activitats i es commemorarà la celebració amb diverses activitats amb els nens i nenes de Catequesi.

També, amb commemoració de l’Any de la Mare de Déu de la Serra, es faran misses i conferències, així com l’edició d’un cd amb els himnes religiosos de Montblanc. També es farà una reedició del llibret de la novena.

El 20 de gener de 2022 es farà l’acte central de l’Any de la Mare de Déu de la Serra i per la Festa Major del 2022 està previst un acte de clausura. Una altra de les iniciatives es farà el 31 de maig, quan es presentarà a la Mare de Déu de la Serra tots els infants batejats el darrer any.

Els actes s’han presentat aquest divendres al Santuari de la Serra, on també s’ha descobert el cartell commemoratiu de l’Any de la Mare de Déu de la Serra, creat per la il·lustradora Helena Requesens.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp