Josep Ardila

Montblanc deroga la normativa de serveis funeraris per fer-la menys restrictiva

El plenari ho va aprovar aquest dimecres per unanimitat de tots els grups

L’Ajuntament de Montblanc va aprovar al plenari d’aquest dimecres derogar la normativa actual de prestació de serveis funeraris. Es tracta d’una normativa que data de l’any 1998 i que, segons el consistori, ha quedat obsoleta i és molt restrictiva.

La derogació de la normativa es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals. A partir d’ara, doncs, s’aplicarà el decret 209/1999 elaborat per la Generalitat de Catalunya, que regularà els serveis funeraris municipals amb un caràcter menys restrictius. El primer tinent d’alcalde, Francesc Benet, va destacar al plenari d’aquest dimecres que “l’únic que ara fem és derogar una ordenança antiga perquè és bastant més exigent que la general que hi ha a Catalunya”. Va afegir també que “el més destacat és que aquí s’exigia un mínim de cinc anys d’experiència, i això ara es retirarà”.

Benet es va referir també a la polèmica generada al darrer plenari sobre aquest tema, quan un particular que està muntant una funerària a Montblanc va preguntar sobre aquesta qüestió. “He sentit altres comentaris generats per la polèmica, sobre temes de tanatori. Ara no fem res de tot això, aquí anul·lem una normativa antiga i més restrictiva a la catalana”.

Des de l’oposició, Toni Gutiérrez va destacar que “potser existeixen abusos amb els serveis d’algunes funeràries, i que el sector es liberalitzi de forma real és un benefici pels ciutadans”. En la mateixa línia, el regidor de CDC Cesc Viñas va destacar que “tota actuació que permeti augmentar la competència al sector és útil pel mercat i també pels seus usuaris”. Des de la CUP, Laura Aluja va destacar que “estem d’acord en revisar la normativa existent, que ja està desfasada”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp