Montse Plana

Montblanc dóna el tret de sortida a la 10a edició del Festallibre

L’esdeveniment, organitzat per l’Associació Literària l’Escarritx, es va encetar aquest dijous i s’allargarà fins dimarts

Montblanc ha encetat sis dies dedicats a la lectura i l’escriptura amb una nova edició del Festallibre, un esdeveniment organitzat per l’Associació Literària l’Escarritx i que enguany celebra el desè aniversari. El tret de sortida es va donar aquest dijous amb un pregó inaugural a càrrec de l’escriptora tarragonina Roser Guasch i amb la participació de quatre joves que els agrada l’escriptura i que van reflexionar sobre el motiu pel qual escriure i llegir.

Les activitats emmarcades en el 10è Festallibre continuaran aquest divendres i cap de setmana amb lectura i rapsòdia per part d’alumnes de les escoles de la Conca, i la tradicional venda i intercanvi de punts de llibre. Concretament, divendres, 26 d’octubre, es farà una lectura pública de fragments dels treballs guanyadors del Concurs Literari de Tardor, que tindrà lloc a la residència-llar Conca de Barberà. També destaca l’Escarritx de lectura, que es farà dissabte a la biblioteca, on es faran lectures i rapsòdies amb joves veus dels alumnes dels centre educatius de la Conca, acompanyats de la música dels alumnes de l’Escola de música Josep Porter i Rovira de Montblanc. Dilluns dia 29, tindrà lloc, a les 7 de la tarda, un acte que unirà la sardana i la literatura, aprofitant que enguany Montblanc és la capital catalana de la sardana.

Tal com destaca Josep Civit des de l’Associació Literària l’Escarritx, el Festallibre és «transversal». «Implica a tothom, des de la residència a l’escola de música. A totes les famílies hi ha algú implicat», afegeix.

Els actes clouran dimarts vinent, 30 d’octubre, quan es farà un reconeixement a la consellera de Cultura, Laura Borràs, per la seva trajectòria com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes; i a Jordi Agràs, per la seva trajectòria com a director dels Serveis Territorials de Cultura de Tarragona.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp