Ràdio Montblanc

Montblanc dona el tret de sortida a la Setmana Medieval de Sant Jordi

L'entrega de la rosa, la imatge del dia de Sant Jordi a Montblanc

Montblanc ja està de Setmana Medieval. Aquest dimarts, dia de Sant Jordi, es van encetar els actes de la 32ena edició de la festa, que s’allargarà fins al 5 de maig. L’entrega de la rosa de Sant Jordi a la Princesa va ser la imatge del dia, marcat pel bon temps i per la multitud de gent que va venir a Montblanc a passar el dia.

L’entrega es feia a la tarda, davant centenars de persones, al fossar de la muralla de Sant Francesc. A banda de l’entrega de la rosa, l’acte va servir també per veure, per primera vegada enguany, la comitiva al complert, i també per veure ballar les banderes, les Dúcties i els nobles de la vila.

Aquest dimecres és el torn dels més petits. Sant Jordi, la Princesa, el Rei i la Reina visitaran les escoles del municipi per parlar amb els nens i nenes, i també participaran de la representació de la Llegenda de Sant Jordi que faran els més petits de la llar d’infants Els Merlets.

El plat fort del cap de setmana serà la representació de la Llegenda de Sant Jordi. Per la sessió de les 9 ja no queden entrades, i les de les 11 s’estan venent a molt bon ritme.

Un dia de llibres i roses
El bon temps va marcar el dia de Sant Jordi a Montblanc, que va tenir la plaça Major com a epicentre, amb les parades de llibres i roses. Entre les novetats literàries, algunes d’autors locals, com el conte de ‘La Mariona i la capseta màgica’, escrit per dos montblanquins. La Laia Pastor i el Jordi Pinyol expliquen la història de la seva filla, la Mariona, que va néixer de manera prematura. Un llibre editat per La Musca i amb il·lustracions de Joan Turu. Ha tingut molt bona acollida i ja estan preparant una segona edició. Ho expliquen els seus autors, que no s’esperaven la bona acollida que està tenint el llibre.

També és novetat de Sant Jordi el llibre ‘Havaneres a peu de muralla’, que recull els guions del programa de Ràdio Montblanc sobre aquest gènere, creat pel grup montblanquí Habana Vieja. Un dels seus creadors, Pere Domènech, destaca que “al llibre s’hi poden llegir els guions del programa, així com curiositat i anècdotes del mon de les havaneres”.

Entre els lectors, també els més petits de la casa, que aprofiten que avui a Montblanc no hi ha escola per viure la diada de Sant Jordi al carrer. Els més petits es barregen amb els més grans, que escullen el seu llibre i la seva rosa per la diada. Enguany amb la parada de llibre sota els porxos de la casa Desclergue, per si finament la pluja fa acte de presència. En tenen per triar i remenar. Entre les roses, no hi falta la clàssica rosa de vermella.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp