RM

Montblanc es desperta nevat

La neu ha fet acte de presència des d'aquesta matinada i ha obligat a suspendre el transport escolar

La neu ha arribat aquesta matinada a la Conca de Barberà, i també a Montblanc. Des d’ahir a la nit que no ha parat pràcticament de nevar, i tot i que els gruixos no són massa considerables, la neu ha quallat. A l’Espluga de Francolí ha deixat fins a 6 centímetres de neu, i també està nevant amb força a les muntanyes de Prades, al Bosc de Poblet i a la Serra del Tallat. També neva a Santa Coloma i al nord de la comarca.

La Conca serà, segons els pronòstics, una de les comarques més afectades de Catalunya. Les previsions indiquen que es podrien superar els 15 centímetres de neu en cotes baixes, per sota dels 300 metres. Això implica nevades abundants a la majoria de pobles de la comarca, amb les complicacions derivades habituals. Protecció Civil ha avisat de la situació, a banda dels cossos d’emergència i seguretat, als municipis i consells comarcals afectats perquè posin en marxa les mesures preventives previstes als seus plans de protecció civil municipals. També als gestors de les vies per tal de tenir preparats els equips viaris: màquines llevaneus, dispersió de sal i personal de brigades.

A l’Escola Les Muralles encara no han suspès les classes però estan en serveis mínims, ja que bona part de la plantilla de professors és de fora de Montblanc i no han pogut anar a treballar. A l’Institut Martí l’Humà no faran classes amb normalitat perquè falten molts dels professors i també alumnes de fora de Montblanc.

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha suspès les 16 rutes de transport escolar previstes per aquest dimecres als municipis de la comarca. La majoria d’alumnes dels centres escolars no han pogut arribar a l’escola, i tampoc els mestres, donada la situació a les carreteres de la Conca. Els centres oferiran en la majoria de casos serveis mínims.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp