J. Ardila

Montblanc es prepara per la primera edició del festival Essències

Aquest divendres arrencarà amb l'actuació d'Omar i Amy Lives com a plat fort

A Montblanc ja es respira a Essències, el festival de jazz que arrenca aquest divendres. La primera edició del festival portarà a Montblanc artistes internacionals de primer nivell, que actuaran a la vila juntament amb una àmplia representació dels millors artistes del país.

A l’escenari principal de la Plaça Sant Francesc el públic podrà gaudir de les propostes musicals més importants i innovadores del moment. Estarà Omar, tot un clàssic de l’Acid Jazz i actualment un dels més destacats representants del Nu Soul internacional; Eska, un referent de l’escena londinenca actual que arriba a Essències després d’haver passat pels principals festivals mundials.

També hi serà Amy Lives, al costat dels quals celebrarem la música d’Amy Winehouse amb músics de la seva banda original; Llibert Fortuny Gas Band, virtuosisme sense prejudicis i molt sentit de l’humor; El multi premiat Raynald Colom presentant el seu nou projecte STEEL acompanyat pel saxofonista nord americà Logan Richardson, la nova promesa del segell Blue Note; Munir Hossn, que ens portarà des de Brasil el seu nou projecte ‘Made in Nordeste’; La combinació perfecta entre Celeste Alías i Marco Mezquida, amb Chema Rico, que ens portaran a la lluna amb ‘Llunàtics’; Xavi Torres Trio, l’actual projecte d’un dels més grans pianistes de jazz nacional; i The Gramophone Allstars que tancaran el festival amb la seva big band portant-nos a ballar a “Jazzmaica”.

També estaran, però a la Plaça Major, tres propostes increïbles de nous artistes per descobrir i una ben coneguda a Montblanc adaptada a la intenció musical de Essències: D’una banda Paula Grande, que presentarà “Viatge Interestel·lar”, un disc amb jazz i poesia; BIG MENU, que representen la perfecta fusió entre el jazz i el hip-hop; i Blanquito Smith & Mandruka, el millor electrofunk vuitanter per ballar. I per un altre, la Big Banda Municipal, que ens oferirà un concert molt especial i exclusiu amb un repertori totalment jazz. Els quatre concerts són gratuïts

Però no tot serà música. Una de les motivacions principals d’Essències és ser un homenatge a les arrels, la cultura i la tradició d’un poble, per tant, és natural, per no dir imprescindible, la presència dels vins i caves com a part important d’aquest esdeveniment. Els visitants podran provar, dins de la Fira de Vins i Caves, la gran varietat i riquesa dels principals cellers de la DO Conca de Barberà.

Per completar Essències els assistents tindran una àmplia oferta gastronòmica per a tots els paladars, amb el denominador comú de l’alta qualitat. Una concentració de food trucks permetrà degustar durant tot el dia el més variat i pintoresc de la cuina local i internacional. També hi haurà una ruta de tapes, i uns sopars molt especials dins de l’Església de Sant Francesc, que per tres nits es transformarà en un “restaurant de restaurants”. També hi haurà espai per als més petits amb activitat i espectacles a la plaça de Sant Miquel.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp