Ràdio Montblanc

Montblanc esgota l’últim recurs per no pagar el deute amb Verallia

L'Ajuntament demanarà a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat que declari nuls els convenis amb l'empresa

L’Ajuntament de Montblanc intentarà, fins al final, no haver de pagar el deute de més de 700.000 euros a l’empresa Verallia en concepte d’impostos d’IBI i IAE. Es tracta d’un compromís adquirit per equips de govern anteriors i que ara una sentència judicial els obliga a pagar.

Segons l’actual equip de govern, aquests convenis no tenen validesa perquè es van signar sense passar per ple i sense la signatura del secretari de l’Ajuntament. Ahir el plenari va aprovar per unanimitat demanar a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya que declari nuls els convenis. Ells tindran l’última paraula: si els declaren nuls, l’Ajuntament no haurà de pagar el deute amb l’empresa.

L’alcalde, Josep Andreu, va demanar unanimitat “per defensar els interessos generals de Montblanc”. Va afegir que “demano a Verallia que quan vegin aquesta apel·lació que desisteixin d’aquest contenciós, i que facin com totes les empreses de Montblanc, pagar els impostos”.

El regidor del PSC, Juanma Cabello, va destacar que “m’agradaria saber perquè s’ha arribat aquesta situació i perquè no s’ha complert l’acord” i va assegurar que “quina empresa es fiarà de l’Ajuntament de Montblanc vist l’exemple”. El regidor de Junts per Montblanc, Marc Vinya, va defensar el vot a favor apel·lant els interessos

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp