Guillem Cos

Montblanc espera les ajudes per la riuada dos anys després

L'Ajuntament confia que la setmana vinent hi hagi la resolució definitiva

Han passat dos anys però encara són visibles els danys que la riuada al Francolí va causar el 22 d’octubre de 2019. Una riuada que, a banda dels danys materials, va provocar la mort de quatre persones i dues més encara desaparegudes.

A Montblanc, el municipi encara no ha pogut recuperar totes les infraestructures malmeses ja que encara no han arribat els 3 milions d’euros promesos. L’Estat els va transferir a la Generalitat a finals del 2020, però aquests dies encara no han arribat. L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, assegura que “ens han confirmat que segurament la setmana vinent tindrem ja la resolució definitiva de les ajudes”. Això permetrà a l’Ajuntament començar a licitar les obres.

Es començarà per arreglar el camí del cementiri i la rotonda de la Mercè, mentre que les grans obres es deixaran per més endavant, segurament al febrer-març, quan no hi ha tant perill de pluges intenses. Es tracta de l’arranjament del Pont Vell i el seu entorn, que s’emportarà més d’1 milió d’euros del pressupost. També es farà la construcció de la passera del Molí del Pas i del pont de la Font de Bolovi, que substituirà l’actual pont que l’exèrcit va construir de manera provisional.

Andreu s’ha mostrat crític amb l’Estat i la Generalitat. “No pot ser que estiguem un any fent papers amb l’Estat i després un any amb la Generalitat. Això era una emergència, i encara no ha arribat cap ajuda”, assegura. De fet, l’alcalde destaca que “fins ara no hem pogut fer res perquè sinó no hauríem pogut optar a les ajudes”.

On es fa més evident aquest problema és al Pont Vell, on unes tanques recorden que fa dos anys l’aigua es va emportar les baranes de pedra del pont romànic.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp