Cedida

Montblanc espera recollir més de 3.000 quilos d’aliments al Gran Recapte

Es farà aquest divendres i dissabte 28 i 29 de novembre a diversos establiments de la vila

Montblanc vol superar els 3.000 quilos d’aliments recollits l’any passat al Gran Recapte d’Aliments que es farà aquest divendres i dissabte 28 i 28 de novembre. A Montblanc, Càritas és l’encarregada de fer la recollida dels aliments, amb l’objectiu de donar servei a totes les persones que setmana rere setmanes utilitzen els seus serveis.

L’any passat l’entitat va aconseguir recollir més de 3.000 quilos. Enguany esperen augmentar considerablement la xifra, tenint en compte que hi ha més establiments on poder portar els aliments. La recollida es farà a Caprabo, Mercadona, Àrea de Guissona, Trady’s, Dia i Condis. A cada supermercat hi haurà voluntaris per poder fer la recollida dels aliments. També hi col·labora l’entitat Adomont, que durant els dos dies participarà del gran recapte. Els aliments que més és necessiten són oli, sucre, galetes i conserves de carn i peix.

El director de Càritas a Montblanc, Josep Maria Palau, ha assegurat que el menjar que es recapti es quedarà a Montblanc per abastir el menjador social i el local que Càritas té a la plaça Catalunya.

El menjador social fa cada dia una cinquantena de menús, bona part dels quals es fan amb el servei de carmanyola, és a dir, que els usuaris el van a buscar al menjador de Càritas però se’l mengen a casa. Durant el primer semestre d’aquest 2014 s’han fet 436 menús de persones que l’han menjat al menjador, mentre que 5.641 menús s’han fet amb el sistema de carmanyola, implantat des de l’any passat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp