Ajuntament de Montblanc

Montblanc estrena un parc dedicat a la gent gran

Està equipat amb diversos aparells per fer esport, situat a la plaça Xavier Huguet

L’Ajuntament de Montblanc ha posat en marxa la dinamització del parc de salut, subvencionat per la Diputació de Tarragona, i la pista de petanca instal·lats a la Plaça Xavier Huguet, a les rodalies del Casal d’Avis i el Centre de dia.

Aquesta setmana, a través d’una demostració de la utilització dels deu aparells a una vintena d’avis de l’associació de jubilats per part d’una fisioterapeuta, s’ha donat a conèixer l’ús de l’espai lúdic i de salut especialment dissenyat per a la gent gran. De moment, ja es pot fer ús de les instal·lacions, tot i que està previst el desenvolupament del projecte de la plaça amb un millor condicionament.

Les instal·lacions estan pensades perque els avis puguin realitzar activitats físiques a l’exterior, millorant així no només les seves capacitats motrius i cognitives sinó que també afegeix un component lúdic i social, ja que permet que diferents usuaris es relacionin i puguin treballar al mateix temps.

Cada aparell del parc permet millorar algunes de les capacitats físiques i psíquiques que, amb l’edat, inevitablement van minvant. Amb moviments senzills de les extremitats i de la vista es treballa l’equilibri, la coordinació, la força, la flexibilitat, l’agilitat, la memòria o la resistència cardiovascular que resulten útils per a conservar l’autonomia de cada persona i per a facilitar les activitats de la vida diària, com dutxar-se, vestir-se, prevenir caigudes o pujar i baixar escales.

Durant l’estiu, l’Ajuntament de Montblanc, en coordinació amb el Centre d’Assistència Primària i l’associació de jubilats, posarà en circulació fulletons informatius per a la utilització de les instal·lacions, tant de forma autònoma com per a participar a partir del mes de setembre de diverses jornades dirigides per fisioterapeutes per a gent amb diferents graus de dependència.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp