Oficina de Turisme de Montblanc

Montblanc estrena una nova visita guiada per al públic familiar

Amb el nom 'Explora Montblanc' el visitant visitarà la vila amb un discurs més proper i accessible

L’Oficina de Turisme de Montblanc ha estrenat aquest dilluns 12 de juliol les noves visites guiades adreçades al públic familiar, una de les novetats d’aquest any.

Es tracta d’una proposta que s’afegeix a la visita monumental que cada dia es pot fer a les 11h del matí i que es va començar a oferir l’estiu passat, adaptada a les recomanacions sanitàries.

Durant l’estiu s’oferirà cada dia de la setmana a les 10:30h i a partir de l’inici del curs escolar els caps de setmana i els festius. El preu per és de 8€ per a majors de 14 anys, de 4€ entre 7 i 14 anys i gratuïta per a menors de 6 anys.

A començament d’any es va iniciar la definició i estructuració de la nova visita. Una tasca encarregada a l’historiador montblanquí Àlex Rebollo, especialitzat en la gestió cultural i del patrimoni, i guia de Montblanc.

La nova visita porta per nom «Explora Montblanc» i incideix més en el «com» s’explica que en el «què» s’explica. La singularitat ve donada per un discurs més proper i accessible, no tan centrat en fets històrics o la importància d’aquests sinó en la difusió de curiositats o singularitats de la vila, mirant de contraposar-les amb referents actuals.

Amb un llenguatge distès, fonamentat, proper i inclusiu es pretén fer èmfasi en recursos o elements que poden resultar més atractius per a infants i joves com el ric bestiari de l’enteixinat gòtic de l’església de Sant Miquel, la llegenda de Sant Jordi o la del gegant adormit.

Per a propiciar l’experimentació i la descoberta per part del visitant tots disposaran d’una eina que facilita l’observació: uns binocles. El discurs es complementarà amb un dossier amb materials gràfics que permetrà de forma didàctica anar assimilant conceptes a partir d’imatges.

Els Guies de Montblanc han rebut una formació específica sobre la nova visita i durant els mesos de maig i juny es van fer proves pilot que van ser avaluades per les famílies participants. El resultat final, doncs, es fruit d’una col·laboració entre l’Oficina de Turisme, els Guies de Montblanc, l’Àlex Rebollo i les famílies que van donar la seva opinió.

Aquesta nova visita guiada reforça el caràcter de Montblanc com a destinació de turisme familiar, que ja es fa evident amb esdeveniments com la Setmana Medieval, Clickània o Brickània. La nova visita vol ser un atractiu per aquest públic fidel a Montblanc, amb un discurs més adaptat a grans i petits.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp