Joan López

Montblanc externalitza la gestió de l’enllumenat a l’empresa Imesapi

El servei s'ha adjudicat per setze anys i per valor de més de 3 milions d'euros

L’Ajuntament de Montblanc ha aprovat externalitzar el servei de l’enllumenat públic a l’empresa Imesapi Servicios Movilidad. Aquesta va ser una de les quatre empreses que es va presentar al concurs públic que es va engegar aquest estiu.

El procés va començar el passat 23 de juliol quan es van aprovar les clàusules del contracte, que s’adjudica per setze anys i per un valor de prop de 3 milions 400 mil euros. L’empresa serà l’encarregada de gestionar i millorar l’enllumenat de Montblanc que, tot i l’externalització del servei, continuarà sent propietat del consistori. El contracte amb l’empresa valenciana es formalitzarà el proper 1 de desembre.

El regidor d’urbanisme, Francesc Benet, ha destacat que aquesta iniciativa permetrà renovar l’enllumenat. Assegura que es podrà reduir en un 15% el consum i els manteniments aniran a càrrec de l’empresa.

El contracte també preveu que Imesapi es faci càrrec de la il·luminació nadalenca i de fins a cinc quadres elèctrics per a festes i fires que es facin al municipi. També es destinaran 632.000 euros a millorar l’enllumenat del recinte històric i la muralla de Montblanc.

El regidor Francesc Benet també ha destacat que els dos treballadors de la Brigada Municipal que fins ara feien tasques d’electricitat, ara tindran altres funcions. Un d’ells, de fet, és el sotscap de la Brigada, mentre que l’altre desenvoluparà altres tasques.

Només els dos regidors de l’Entesa s’hi han abstingut. Ja quan es va aprovar el plec de clàusules hi van votar en contra, al·legant que creien que no era la millor solució. Al plenari d’aquest dimecres s’han abstingut, destacant que “si d’aquí un temps hem de reconèixer que aquesta era la millor opció, ho farem, però de moment no ho creiem”. La resta de regidors hi han votat favorablement.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp