Jordina Moix

Montblanc fa un bon balanç de les Festes de Sant Maties

La regidora de festes destaca que els assistents als actes van complir amb totes les mesures de seguretat

La regidoria de cultura i festes fa un bon balanç de les Festes de Sant Maties de Montblanc, que s’han celebrat aquest cap de setmana. Després de les anul·lacions per la pandèmia de la Covid-19, eren les primeres festes post-pandèmia.

Montblanc, de fet, ha estat dels primers municipis de Catalunya que aquest 2021 ha tret tot el seu seguici festiu al carrer. Ho feia dissabte la migdia, a la plaça de Sant Francesc, amb tots els elements al complet, grans i petits.

Sobre els aspectes a millorar, la regidora de festes, Judit Pere, ha explicat en una entrevista a Ràdio Montblanc que “haurem de fer una reflexió sobre com fem concerts en espais perimetrats”, en referència a Sant Francesc, on molta gent sense entrada va seguir el concert des de fora del recinte tancat. També destaca que “potser hauríem pogut fer els concerts una mica més tard, però les mesures quan vam presentar el programa encara preveien el toc de queda. I també ens ha sortit més a compte econòmicament, i enguany la partida per festes era molt més petita”, apunta Judit Pere.

També destaca que “haurem de reflexionar sobre si fem pagar algun preu simbòlic, perquè hi ha molta gent que tenia entrada, els aforaments estaven plens, i després no hi van, i moltes cadires queden buides”. Així, en alguns dels actes, com els concerts, es van poder veure moltes cadires buides malgrat l’aforament estava pràcticament ple.

La propera sortida del seguici serà per Corpus, i l’Ajuntament i la parròquia de Santa Maria estan estudiant com dur a terme els actes. “Potser, enlloc de fer-ho al migdia a la plaça de Sant Francesc, on fa molta calor, ho fem més cap al vespre, ho hem d’acabar d’estudiar”, diu Judit Pere.

La regidora ha volgut destacar també el bon comportament de tota la ciutadania que, assegura “han respectat en tot moment les mesures de seguretat”.

La regidoria ja pensa en Corpus, que és quan tornarà a sortir el seguici festiu, però també ne la Festa Major que tindrà lloc al setembre. “Encara és aviat per dir res, però ja hi estem treballant”, explica Judit Pere. Abans, Montblanc tornarà a programar les Nits d’Estiu al claustre de Sant Francesc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp