CCCB

Montblanc fa una nova ampliació del sistema de recollida porta a porta

A partir de l'1 d'abril s'incorporen uns blocs de pisos dels carrers Muralla Santa Tecla, Catalunya i Sindicat

Montblanc continua la prova pilot per implantar el sistema de recollida de residus porta a porta. Des de l’1 d’octubre de l’any passat, els habitatges del centre històric de Montblanc utilitzen aquest sistema de recollida selectiva.

Els resultats, fins ara, estan sent molt positius, aconseguint un 80% de recollida selectiva als carrers on s’ha aplicat. Per tal d’ampliar els resultats, ja es va fer una primera ampliació del sistema fa unes setmanes als carrers Santa Anna i Muralla de Sant Francesc i a una part del carrer Muralla de Santa Tecla.

Ampliació en una zona amb molts habitants
Ara, a partir del proper 1 d’abril, es farà una nova ampliació, en aquest cas a una illa de pisos on hi viuen unes 200 persones. D’aquesta manera, es podrà avaluar com funciona aquest sistema en blocs de pisos, ja que fins ara al centre històrics es fa sobretot a cases i pisos poc habitats.

L’ampliació es farà als carrers Catalunya, Sindicat, muralla Santa Tecla i Estació de bus. Aquesta ampliació comportarà la retirada de 2 punts de recollida de brossa del municipi, situats al carrer Sindicat. El dia 1 d’abril, amb l’inici del nou servei en aquesta zona, aquests contenidors seran retirats de la via pública.

Aquest servei serà d’aplicació a tots els domicilis i establiments comercials d’afectació dels carrers esmenats. Els establiments comercials seran visitats per tècnics ambientals que els indicaran les freqüències i els serveis establerts.

Tots els usuaris domiciliaris rebran una carta amb els carrers que s’amplia el servei i el full amb l’horari i les freqüències. Per fer-ho correctament es facilitarà el kit porta a porta a tots els habitatges afectats.

Pels nous usuaris que s’adhereixen al servei, es realitzarà el repartiment del material (cubells i díptics informatius) que tindrà lloc al Consell Comarcal de la Conca de Barberà (carrer Sant Josep, 18), i anirà associat al padró d’escombraries del domicili. El repartiment es realitzarà a partir del dia 25 de març en horari d’oficina (dilluns de 9h a 14h i de 16h a 18h i de dimarts a divendres de 9h a 14h).

En tractar-se de blocs de pisos, des del Consell Comarcal i l’Ajuntament de Montblanc s’ha suggerit que els veïns i veïnes deixin els cubells a tocar de l’edifici, evitant causar molèsties a la gent que passa per la vorera. El dia que es treguin dues fraccions, es demana que es deixi un cubell sobre de l’altre.

El regidor de medi ambient de l’Ajuntament, Santi Porta, destaca que “amb aquesta nova ampliació podrem avaluar errors i problemes que puguin sortir per quan implantem el sistema a tot el municipi”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp