Ràdio Montblanc

Montblanc homenatja sanitaris i voluntaris que han treballat durant la pandèmia de la Covid-19

A l'acte s'han recordat les víctimes de la pandèmia a Montblanc així com persones que han passat la malaltia

El santuari de la Mare de Déu de la Serra ha acollit, aquest diumenge, l’acte ‘Covid-19, divuit mesos després’, un homenatge als professionals sanitaris i voluntaris que han treballat per superar la pandèmia de la Covid-19.

L’Ajuntament de Montblanc ha organitzat l’acte per posar en valor la feina que van fer i fan molts professionals, sobretot sanitaris. Així, el principal homenatge s’ha fet als professionals del CAP de Montblanc i també de les residències Conca de Barberà i Montblanc, que han rebut una placa commemorativa. També l’ha rebut Protecció Civil de Montblanc, que també va tenir un paper clau de voluntariat durant els mesos més durs de la pandèmia. Els homenatjats han agrait l’acte i han recordat com van viure l’inici de la pandèmia el març del 2020.

També s’ha reconegut la tasca de desenes de voluntaris i voluntàries que van cosir milers de mascaretes o que van repartir menjar per als més necessitats, així com la tasca de Ràdio Montblanc durant el confinament domiciliari. De fet, a l’altar s’hi han pogut veure objectes relacionats amb col·lectius que han treballat i treballen a primera línia, com ara els botiguers i botigueres o les cosidores, així com els cossos d’emergència, entre d’altres.

També s’ha tingut un record especial per als montblanquins i montblanquines que han mort a causa del virus. Els seus familiars han participat a l’acte i han dipositat roses vermelles a l’altar del Santuari. A l’acte també s’hi ha pogut escoltar el testimoni de la montblanquina Aina Bové, que amb 35 anys i sense patologies prèvies va estar ingressada més d’un mes a causa de la Covid-19.

Un altre dels protagonistes ha estat el doctor Bonaventura Clotet, que ha participat a l’homenatge i ha recordat la necessitat de seguir investigant així com de vacunar a tothom.

L’Ajuntament de Montblanc ha escollit el Santuari de la Serra “com un fet natural, en haver estat sempre un lloc on generacions de montblanquins i montblanquines han trobat resguard”, ha explicat l’alcalde, Josep Andreu, que ha tancat l’acte. També ha parlat el regidor de sanitat, Santi Porta, així com la directora dels serveis territorials de Salut a Tarrragona, Dolça Cortasa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp