Ràdio Montblanc

Montblanc i la Cambra de Reus reclamen mantenir la bonificació per a camions a l’AP-2

S'oposen a l'opció que es redueixi el tram bonificat

L’Ajuntament de Montblanc i la Cambra de Comerç de Reus s’oposen a la supressió del tram bonificat per a camions a l’AP-2 entre el Pla de Santa Maria i Montblanc. Surten així al pas de les informacions publicades per un mitjà de comunicació que asseguren que el Govern de l’Estat estaria estudiant suprimir el tram bonificat per a camions a l’AP-2 entre el Pla de Santa Maria i Montblanc.

Les dues institucions recorden que aquesta mesura que suposadament es vol desactivar permet descongestionar de trànsit una via com l’N-240, rebaixant així el risc de sinistralitat. La Cambra i el consistori montblanquí veuen amb molt bons ulls que les bonificacions per desviar el trànsit de vehicles pesants s’apliqui a altres trams com el comprés entre Les Borges Blanques i Lleida, però que això en cap cas pot suposar que es facin passos enrere a altres territoris.

El president de la Cambra de Comerç, Jordi Just, remarca que “les nostres comarques tenen uns dèficits inacceptables en infraestructures i no podem acceptar de cap manera que en lloc d’avançar anem enrere”. Per la seva banda, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, considera que “després dels retards continuats per part del Ministeri de Foment d’una obra que hauria d’haver estat acabada el 2014 i encara no s’ha començat a perforar el túnel del Coll de Lilla, considerem una proposta absolutament fora de context i que no respecta el pacte que es va arribar entre el Ministeri de Foment, la Conselleria de Territori i Sostenibilitat i els ajuntaments”.

Cambra i Ajuntament adverteixen que si el Govern tira endavant la suspensió d’aquestes bonificacions es plantejaran mesures de protesta enèrgiques contra una decisió que aniria en contra del desenvolupament econòmic i social de les comarques afectades.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp