Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi

Montblanc i la ciutat neerlandesa Beesel signen un conveni per potenciar la Llegenda de Sant Jordi

Una delegació montblanquina ha visitat la festa, que se celebra a aquesta ciutat cada set anys

L’Ajuntament de Montblanc i la ciutat neerlandesa Bessel han signat una acord de col·laboració per potenciar la Llegenda de Sant Jordi. Aquest municipi dels Països Baixos celebra, cada set anys, una festa dedicada a la Llegenda de Sant Jordi, semblant a la Setmana Medieval de Montblanc.

És per aquest motiu que aquest passat cap de setmana, amb motiu de la celebració de la Draak Steken, una delegació montblanquina ha participat a la festa. Ha estat encapçalada per membres de l’Ajuntament de Montblanc, entre ells l’alcalde, Josep Andreu, i la regidora de turisme, Ariadna Ferrer, i de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc.

L’acord signat pretén ser una col·laboració entre pobles europeus units pel mite de la llegenda de Sant Jordi i així donar visibilitat a aquest patrimoni immaterial. Aquest és el primer acord entre dues ciutat que tenen una festa semblant, i s’espera que l’acord es pugui ampliar a altres ciutats europees. L’acord el van signar els dos ajuntaments, a més de la fundació organitzadors de la Draaksteken, l’Ajuntament de Furth im Wald i l’entitat montblanquina encarregada d’organitzar la Setmana Medieval.

Els contactes amb la ciutat de Beesel ja venen de lluny. Membres de l’organització de la Draaksteken han visitat en diverses ocasions Montblanc i la Setmana Medieval, per conèixer el seu funcionament i organització.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp