Josep Ardila

Montblanc i Santa Coloma, units per promocionar el safrà

Els dos municipis tenen festes dedicades a aquesta espècie al novembre

Montblanc i Santa Coloma de Queralt han unit esforços per promocionar el cultiu del safrà. Aquest municipi situat al nord de la Conca de Barberà té una llarga tradició safranera, ja des d’època medieval, i des de l’any passat realitzen la festa Som Terra de Safrà.

L’acte simbòlic d’aquest divendres ha consistit en la plantació de diversos bulbs de safrà, autòctons de la comarca, als horts de Santa Coloma. Després, al novembre, es recolliran els brins de la flor del safrà a un camp de Montblanc.

Així, els dos municipis promocionaran de manera conjunta els dos esdeveniments on el safrà és protagonista: a Montblanc per Safrània, el 5 i 6 de novembre, i a Santa Coloma amb el Som Terra de Safrà el 12 de novembre. Es tracta d’una de les primeres accions conjuntes dels dos municipis de la comarca. La regidora de cultura a Santa Coloma, Angelina Nogués, ha destacat la llarga tradició safranera del municipi i ha explicat que “és interessant la línia de col·laboració que hem obert els dos municipis”. Per la seva banda, Quim Queralt, de l’àrea de turisme de l’Ajuntament de Montblanc, ha destacat que “vam pensar que promocionar conjuntament el safrà és una bona oportunitat per posar en valor aquest producte de proximitat”

A l’acte d’aquest divendres hi han participat desenes de persones, instruïdes pel productor montblanquí Joan Cartanyà, de l’empresa Concaromis, que suma una quarantena de petits productors del territori

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp