Josep Ardila

Montblanc inaugura l’exposició central de Terrània

El ceramista Jordi Serra prepara un recull de peces de la seva nissaga familiar, des de 1901

Montblanc es prepara pel Terrània, la major fira de ceràmica de Catalunya.

La setzena edició del festival internacional tindrà lloc a finals de setembre, però aquest dijous s’inaugura l’exposició capçalera d’enguany. Es tracta d’una mostra de ceràmica artesanal única, que s’inaugura en el marc de la festa Major. El ceramista escollit és una nissaga familiar, la nissaga Serra, amb el seu últim descendent Jordi Serra. Presenta la exposició Reflexos metàl·lics. Nissaga Serra del 1901 fins al 2018. El ceramista explica que l’exposició comença amb el seu avi, avessat al modernisme, l’evolució del seu pare i ell mateix, que aposta per la tècnica dels reflexos metàl·lics.

I aquest és el seu estil personal, els reflexos metàl·lics. També prova altres tècniques, però aquesta serà la seva marca personal durant el terrània. Una tècnica prou desconeguda, que li aprota una brillantor única a la ceràmica. De fet, és auquesta tècnica el que l’ha fet triomfar al Japó, país on no la coneixien. Durant el Terrània es realitzarà una conferència per explicar la tècnica, però, de moment, Serra desvetlla alguns detalls. Per exemple que és imposible calcular el resultat final de les peces abans de treure-les del forn, ja que els materials actuen de forma imprevisible.

A partir de les 6 de la tarda la Sala d’Exposicions Sant Miquel acollirà la inauguració, en la qual participaran alumnes de l’Escola Municipal de Música que interpretaran diverses peces musicals. L’exposició restarà oberta del 7 al 23 i es podrà visitar cada divendres, dissabte i diumenge d’11h a 14h.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp