Oriol Pallissó/Joan López

Montblanc Natura tanca la primera edició amb bones xifres de participants

Dos corredors superen el rècord a la pujada del Nas del Gegant i un centenar de persones participen al Duatló

L’esport de natura ha estat protagonista aquest cap de setmana a Montblanc amb la primera edició del ‘Montblanc Natura’. Dissabte a matí la quarta edició de la pujada al Nas del Gegant va aplegar una cinquantena de corredors, mentre que la tercera edició del Duatló Vila Ducal de Montblanc, amb prop d’un centenar de participants entre parelles i corredors individuals.

La pujada al Nas del Gegant va acabar enguany amb dos nous rècords, superant la marca de 15 minuts i 33 segons realitzada l’any 2013 pel corredor José Lozano. El tres vegades campió de Catalunya de curses verticals, Agustí Roc, va participar a la pujada, realitzant el millor temps de 14, minuts i 40 segons. Es tracta d’una cronoescalada de 2,5 quilometres amb un desnivell positiu de 403 metres fins a pujar al Tossal Gros, a 867 metres d’alçada. El montblanquí Arnau Sugrañes va ser l’altre corredor en superar la marca i va quedar segon, amb un temps de 15 minuts i 17 segons. La cursa va tenir, un any més, una bona participació de caminadors, que van animar als corredors que competien a la cursa.

La Duatló, d’altra banda, va aplegar enguany prop d’un centenar de participants (53 individuals i 26 parelles), entre corredors individuals i parelles, una de les novetats d’aquesta edició. El montblanquí Arnau Sugrañes, de l’A.E. Blancafort va ser el guanyador en categoria masculina, amb un temps de 1:06:41.La prova, organitzada pel BTT i el Club Atlètic, va sortir a les deu de matí de Sant Francesc.

La guanyadora en categoria femenina va ser Mariceli Ruiz d’Amuntrail amb un registre d’ 1:37:37.

Dissabte al matí, al toll de la Bagra també va tenir lloc el festival de pesca, i a la tarda Sant Francesc va acollir diverses activitats adreçades als més petits, com ara taller d’arreglar bicicletes o una rocòdrom mòbil.