J.Ardila

Montblanc no respondrà a la Subdelegació sobre al 12 d’octubre

El Govern espanyol acusa al consistori d'obrir el dia de la Hispanitat, quan aquest va restar tancat

L’Ajuntament de Montblanc és un dels quatre consistoris de les comarques de Tarragona que han rebut una carta de la Subdelegació del Govern on els demana perquè van obrir les oficines municipals el passat 12 d’octubre, dia de la Hispanitat.

Montblanc, però, no va obrir les dependències municipals aquest dia. La carta, rebuda aquest dimarts al migdia a l’Ajuntament, destaca que “la Subdelegació del Govern a Tarragona ha tingut coneixement que el vostre consistori va restar obert el passat 12 d’octubre de 2016, dia que és festiu d’àmbit nacional”, i demana a l’Ajuntament que “s’acrediti perquè va obrir i demana una còpia de l’acord pel qual es va procedir a l’obertura del Consistori l’esmentat dia”.

L’alcalde, Josep Andreu, es va mostrar ahir indignat amb la Subdelegació. “Nosaltres no vam obrir, i ens acusen d’una cosa que no vam fer, no penso respondre a la Subdelegació. Quan ens acusin d’alguna cosa que sigui per una realitat”. Andreu va concloure preguntant-se si “a Montblanc estem en una llista negra i passi el que passi sempre hem de sortir”.

A banda de Montblanc, els municipis de Els Guiamets, La Vilella Alta i l’EMD Campredó van rebre aquest requeriment. Els quatre municipis estan governats per partits independentistes.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp