Cedida

Montblanc prepara la setzena edició del festival de ceràmica Terrània

Tindrà lloc del 28 al 30 de setembre amb els Països Baixos com a país convidat

La setzena edició de Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, que se celebrarà els dies 28, 29 i 30 de setembre ja disposa del programa definitiu, material gràfic que se suma al cartell i el flyer promocional que han servit per fer-ne difusió des de fa mesos.

La imatge de la portada del programa i del cartell és una peça del ceramista Jordi Serra. Precisament el primer acte del festival està dedicat a aquest artista de Cornellà de Llobregat. El dijous 6 de setembre, dins els actes de la Festa Major, s’inaugurarà l’exposició Reflexos metàl·lics. Nissaga Serra del 1901 fins al 2018. Tindrà lloc a la Sala Sant Miquel i es podrà visitar els matins de divendres i els caps de setmana previs al festival i, òbviament, els tres dies de Terrània.

Els aficionats a la ceràmica trobaran altres exposicions durant el festival. A la Galeria Natàlia Ferré hi exposarà Montse Llanas; al Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre, Mercè Rius; i a l’Oficina de Turisme hi haurà una mostra d’obres del alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona.

Tanmateix, com cada any, el punt central de Terrània serà l’antic convent de Sant Francesc. A la nau central hi haurà l’espai d’exposició i venda, on es podran trobar ceramistes arribats de Catalunya (11), França (9), Espanya (6) i el Regne Unit (1). Al claustre hi haurà la mostra d’un ceramista belga i cinc dels Països Baixos, país convidat en aquesta edició, les demostracions i els tallers dedicats a grans i a petits. La plaça tornarà a acollir l’espectacle dels dissabte al vespre: la companyia Fanglina presentarà Fire Lakes.

Fa setmanes que la informació del festival es troba al web www.terrania.cat i a partir d’aquesta setmana la pàgina de Facebook del festival anirà presentant les novetats i els participants a la setzena edició d’un esdeveniment de referència que enguany ha estat reconegut amb el Premi d’Honor de l’Associació de Ceramistes de Catalunya en la modalitat Premi Artesania de Catalunya.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp